Ένα ίδρυμα έχει «κλείσει» με τις υιοθεσίες στην Κρήτη

Date:

Πρωτοβουλία για δράσεις σχετικές με την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής, αναλαμβάνει η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε χθες, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του Κέντρου Πρόνοιας Κρήτης, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, οι δράσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν μέσω του κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας και στόχο έχουν να συνδράμουν υποστηρικτικά στους παραπάνω θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν μορφές αποϊδρυματοτοποίησης ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στο έργο των Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Περιφέρεια Κρήτης έχει πραγματοποιήσει από το 2011 μέχρι σήμερα 55 αναδοχές και 99 υιοθεσίες γεγονός που όπως επισημάνθηκε χθες, λειτουργεί ως υποστηρικτικό περιβάλλον των παιδιών αυτών, ενώ ουσιαστικά έχει «κλείσει» ένα ίδρυμα.

Στην ενημερωτική συνάντηση, τα μέλη της διοίκησης του Κέντρου, ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κοινωφελή ιδρύματα που είναι στην αρμοδιότητά τους, και τα οποία εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Η κ. Βρέντζου δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...