Ακίνητη περιουσία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων

Date:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, με θέμα «Ακίνητη Περιουσία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων», κατέθεσε τη Δευτέρα 28/4/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Με το Προεδρικό Διάταγμα 192/2006 ( ΦΕΚ 198 Α’/ 14-9-2006) συνεστήθη  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων το οποίο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο  του 2007 μέχρι σήμερα. Η παράγραφος 7 του άρθρου 28 του νόμου 2738/99 προβλέπει : << Τα Δημοτικά ή Νομαρχιακά Λιμενικά Ταμεία και οι δήμοι ή οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου, με την δημοσίευση των οικείων διαταγμάτων υπεισέρχονται ,αυτοδικαίως, σε όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, πόρους, δικαιώματα, εν γένει, και υποχρεώσεις των Λιμενικών Ταμείων που καταργούνται ή και των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται. Στο περιθώριο των βιβλίων μεταγραφών σημειώνεται, προκειμένου για ακίνητα, η μεταβολή που επέρχεται με το νόμο αυτόν. Εκκρεμείς  δίκες συνεχίζονται, κατά περίπτωση, στο όνομα των Δημοτικών ή Νομαρχιακών  Λιμενικών Ταμείων ή των δήμων και τον νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων στην περίπτωση των Δημοτικών ή Νομαρχιακών Λιμενικών Γραφείων>>.

Για την ακίνητη περιουσία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων που ευρίσκετο στα όρια του τότε συσταθέντος (2006) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υπήρξε μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Χανίων.

Με το άρθρο 1 του νόμου 3852/2010 << Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης>>  συστήθηκε ο Καλλικρατικός Δήμος  Χανίων αποτελούμενος από τους  Δήμους Χανίων, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Νέας Κυδωνίας, Σούδας, Ακρωτηρίου, Κεραμείων οι οποίοι καταργήθηκαν.»

Καταλήγοντας ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

‘‘1ον) Έχει μεταφερθεί η ακίνητη περιουσία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων στο Δημοτικό Λιμενικό  Ταμείο Χανίων και αν ναι μεταφέρθηκε όλη όση ευρίσκεται στα όρια του  Καλλικρατικού  Δήμου  Χανίων ή μόνο όση ευρίσκεται στα όρια του Δήμου  Χανίων πριν το νόμο 3852/2010;

2ον ) Ποια ακίνητα (αναλυτικά) αποτελούν την ακίνητη περιουσία (είτε μεταφέρθηκε η όχι) που ανήκει ή ανήκε στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων ή/και το Δημοτικό Λιμενικό  Ταμείο και ευρίσκεται στα όρια του νέου Καποδιστριακού Δήμου Χανίων;’’

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...