Ανακοίνωση Επιτροπής Ειρήνης Χανίων για την άτυπη συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στη Σούδα

Date:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει την Άτυπη Συνάντηση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ  (EUMC) στην Σούδα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 5 έως 7 Ιούνη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Σούδα.

Το ΚΕΝΑΠ πλέον αποτελεί κέντρο κομβικής σημασίας για τη λυκοσυμμαχία ΕΕ- ΝΑΤΟ – ΗΠΑ. Εκπαιδεύει στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, προς «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», «πειρατείας», άλλων «ασύμμετρων απειλών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι από 10 ως 13 Ιούνη φιλοξενείται στο ΚΕΝΑΠ «Εκπαίδευση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών», που διοργανώνεται από τη Διοίκηση Καταπολέμησης Ναρκωτικών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης (US EUCOM).

Η Άτυπη Συνάντηση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ έγινε εκεί, κατόπιν πρόσκλησης του ΓΕΕΘΑ. Όπως λέγεται επισήμως, σκοπός της επίσκεψης ήταν «αφενός η προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων του ΚΕΝΑΠ στο πλαίσιο της ΕΕ, αφετέρου η διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης μεταξύ των εθνικών αντιπροσώπων της Επιτροπής

Στην ουσία η κυβέρνηση συνεχίζει απρόκλητα την προβολή των επιχειρησιακών δυνατοτήτων δομών και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εμβαθύνοντας την εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην προσπάθεια γεωπολιτικής αναβάθμισης της εγχώριας αστικής τάξης.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που συνοδεύεται από την παραπέρα κλιμάκωση της βίας και της καταστολής σε βάρος μιας σειρά κρατών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση σε βάρος του oυκρανικού λαού κύρια στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΕΕΔΥΕ ότι τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές πυκνώνουν στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που θέλοντας να αποδείξει γι’ άλλη μια φορά πόσο υπάκουη είναι στη λυκοσυμμαχία, «παίζει με τη φωτιά» βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στις εξελίξεις στην Ουκρανία τόσο στo πλαίσιo των συμβατικών υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ, όσο και στo πλαίσιo της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.Η ΕΕΔΥΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εκφράζουν την αμέριστη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στον oυκρανικό λαό.

Η ελληνική κοινωνία, ο χανιώτικος λαός πρέπει να καταδικάσουν όλες αυτές τις ενέργειες, που τίποτε άλλο παρά μόνο δεινά μπορούν να φέρουν, τόσο στους λαούς των χωρών που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, όσο και στην ίδια την χώρα μας, ρίχνοντας όλο και μεγαλύτερα οικονομικά βάρη στις πλάτες του λαού, για να χρηματοδοτούνται οι αποστολές του ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...