Αναλαμβάνουν δράση οικονομολόγοι και λογιστές για πρόστιμα και ΦΠΑ

Date:

Δράση αναλαμβάνουν λογιστές και οικονομολόγοι

Μέχρι και τη Βουλή έχουν σκοπό να φθάσουν λογιστές και οικονομολόγοι του Ηρακλείου, με αφορμή τα νέα μέτρα, τα οποία και αναμένεται να ισχύσουν από 1η Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα προκαλούν σοκ στον κλάδο οικονομολόγων και λογιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως εφόσον υλοποιηθούν θα οδηγήσουν στην καταστροφή και την οικονομική εξαθλίωση όχι μόνο τον κλάδο τους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες. Τα σενάρια για βαριά φορολόγηση του ιδιωτικού πλούτου, μπορεί να φαντάζουν εφιαλτικά, αλλά εμφανίζονται με το πιο σκληρό τους πρόσωπο μέσω των νέων ρυθμίσεων.

Για το λόγο αυτό, λογιστές και οικονομολόγοι σκοπεύουν να ζητήσουν ευθύνες από τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου. Αυτό αποφάσισαν στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησαν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικου Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Καρτέρης μίλησε στο prismanews.gr και τόνισε ότι με τι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία καθιερώνονται πρόστιμα χωρίς καμία αναλογικότητα, ενώ δεν αναγνωρίζεται πια ούτε το ανθρώπινο λάθος. Στο πλαίσιο αυτό, στην πρόσφατη εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου υιοθετήθηκε σχετικό ψήφισμα απο τους φορείς που συμμετείχαν. Με το ψήφισμα αυτό, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια πορεία ενημερωσης του εμπορικού κόσμου το πρωί  της Παρασκευής στις 07 Φλεβάρη με φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό αλλά και μια συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου το απόγευμα της ίδιας μέρας.

prismanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...