Απάντηση αρμόδιου Υπουργού σε αναφορά του Νότη Μαριά σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα στα ΕΠΑΛ του νομού Ηρακλείου

Date:

Στις 18.12.2013 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη», αναφορικά με την απώλεια διδακτικών ωρών στα ΕΠΑΛ του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Τρείς μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και στα τέσσερα  ΕΠΑΛ του νομού (2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 3ο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού, ΕΠΑΛ Μοιρών, ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου) συνεχιζόταν η απώλεια διδακτικών ωρών.

Η επανατοποθέτηση καθηγητών ειδικοτήτων, ενώ πρώτα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποδείχθηκε προσωρινή αφού με δικαστικές αποφάσεις τέθηκαν ξανά σε διαθεσιμότητα.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς είναι πλέον αγανακτισμένοι, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος οι μαθητές να μην πάρουν πτυχίο ενώ δεν τους ικανοποιεί η υπόσχεση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση της ύλης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ειδικοτήτων.

Επειδή η εκρηκτική αυτή κατάσταση οδήγησε ήδη τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου σε κατάληψη του σχολείου τους, με την στήριξη των γονέων τους, ο Νότης Μαριάς ζήτησε απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...