Απάντηση σε αναφορά του Ν Μαριά σχετικά με την έλλειψη ιατρικής κάλυψης σε χωριά του Αποκόρωνα και της περιοχής Ακρωτηρίου Χανίων

Date:

 

«Στις 16.12.2013 ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα από την Διαδικτυακή έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» αναφορικά με την έλλειψη ιατρικής κάλυψης σε χωριά του Αποκόρωνα και της περιοχής Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα χωρίς ιατρική κάλυψη είχαν μείνει οι κάτοικοι σε χωριά του Αποκόρωνα και στη περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων εξ’ αιτίας της αναγκαστικής, για δύο εβδομάδες, μετακίνησης ιατρών από το Κέντρο Υγείας Βάμου προς την ακριτική Γαύδο.

Ο διορισμός πλέον ειδικευμένου ιατρού στη Γαύδο είναι η μοναδική λύση ώστε να απολαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα τόσο οι κάτοικοι της Γαύδου όσο και οι κάτοικοι Αποκόρωνα και Ακρωτηρίου Χανίων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζήτησε απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.»

Απαντώντας στην ανωτέρω υπ’αριθ. 2025/9.1.2014 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. Γ.Π 2833/12.2.2014 απάντηση:

 

«Για την ιατρική κάλυψη της Γαύδου δεν μετακινήθηκε κανείς γιατρός ούτε από το ΠΙ Αρωνίου (Ακρωτήρι) ούτε από το ΠΙ Κουρνά (Αποκόρωνα).

Οι γιατροί που καλύπτουν το νησί είναι μέσα από το ΚΥ Βάμου και δυο γιατροί από Π.Ι. (ένας από διθέσιο κι ένας από κοντινό ΠΙ στις Καλύβες). Κάθε γιατρός παραμένει στο νησί από 8-15 ημέρες.

Στο Ακρωτήρι υπάρχει 2θέσιο Περιφερειακό Ιατρείο στο Αρώνι, στελεχωμένο με 2 μόνιμους ιατρούς ΕΒ’ Γενικής Ιατρικής. Η μια γιατρός αυτό το διάστημα βρίσκεται σε άδεια ανατροφής και το κενό της υπηρεσίας της καλύπτεται εβδομαδιαίως από γιατρό του ΚΥ Βάμου ή του ΓΝ Χανίων.

Επίσης στην ίδια περιοχή λειτουργεί και το ΠΙ Αερολιμένα Χανίων με ιατρό ΕΑ’ Γενικής Ιατρικής.

Στον Αποκόρωνα τοποθετήθηκε αγροτική ιατρός στο ΠΙ Κουρνά από 18-12-2013 και από 21-1-2014 εγκρίθηκε η τοποθέτηση και δεύτερου αγροτικού ιατρού σε παράταση θητείας.

Το ΚΥ Βάμου είναι στελεχωμένο με οκτώ (8) ειδικευμένους ιατρούς (Παθολόγους και Γεν. Ιατρικής) και ένα αγροτικό ιατρό. Στα ΠΙ του υπηρετούν επτά (7) ειδικευμένοι ιατροί και τέσσερις (4) αγροτικοί οι οποίοι εκτελούν εφημερίες στο ΚΥ.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...