Αποστολή στη Γερμανία 25 στελεχών του ΥΠ.ΟΙΚ. υπό την ηγεσία του Αλεξιάδη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Date:

Εικοσιπενταμελής Ελληνική αποστολή θα μεταβεί την ερχόμενη Κυριακή στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου.

Ειδικότερα, η 25μελής αποστολή θα απαρτίζεται από  στελέχη  του υπουργείου Οικονομικών, της γενικής γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς  και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  Τρύφων Αλεξιάδη, ενώ θα συνοδεύσουν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς  Γεώργιος  Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής και ο ειδικός γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.  Κωνσταντίνος Χρήστου.

Την ελληνική αποστολή θα υποδεχθεί ο  υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Norbert Walter – Borjans.  Υπενθυμίζεται, ότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι    ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας.

Σκοπός της επίσκεψης είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Για το σκοπό αυτό τα υπηρεσιακά  στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον εικοσιπέντε Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο οι Ελληνικές Αρχές και οι φορολογικές Αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων    και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...