Αυτά είναι τα εστιατόρια που πήραν Χρυσούς Σκουφους

Date:

Τρία εστιατόρια στην Κρήτη απέσπασαν Χρυσό Σκούφο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, η απονομή των βραβείων “Χρυσοί Σκούφου 2014”. Ανάμεσα στους νικητές τις βραδιάς και τρία εστιατόρια απο την Κρήτη που κατάφεραν να διακριθούν με ένα τόσο σημαντικό βραβείο.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και στις λεπτές γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”. H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός και έγινε παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της εκδότριας του Αθηνοράματος Άννης Ηλιοπούλου, διαβάζουμε στο govastileto.gr

Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco – Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη».

Κρήτη :Οι φετινοί «Χρυσοί Σκούφοι» απονεμήθηκαν στα εστιατόρια:

9. Διόνυσος (Κρήτη Ξεν. «Elounda Beach») με 15,50/20 και 1 σκούφος

17. Calypso (Κρήτη Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel») με 15/20 και 1 σκούφος

20. Old Mill (Κρήτη Ξεν. «Elounda Mare») με 15/20 και 1 σκούφος

Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις.

Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...