“Αυτογκόλ” απο την ΑΜΑΚ, “σκόραραν” ΔΗΣΥΜ – ΔΚΜ

Date:

“Αυτογκόλ” της ΑΜΑΚ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης, έστειλε την παράταξη στον “πάγκο” και ανέδειξε “πρωταθλητή” αν και αουτσάιντερ τη παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με νέο πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ τον Γιάννη Χαρωνίτη από τη παράταξη της ΔΗΣΥΜ. Έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις και έντονο παρασκήνιο η ΑΜΑΚ(στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτους αριστερούς) αν και είχε αποσπάσει το 43% των ψήφων και 23 έδρες ,τελικώς δεν κατάφερε να περάσει τη πρόταση της για την προεδρία. Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει περιθώριο για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ(ΔΗΣΥΜ και ΔΚΜ) και οι οποίες είχαν αποσπάσει 18 και 9 έδρες αντίστοιχα.

Στη μάχη των διαβουλεύσεων φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης που  προέρχεται από το κλάδο των μηχανικών όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΜΑΚ μπροστά στο αδιέξοδο είχε προτείνει και το μοίρασμα θέσεων ,προσφέροντας την αντιπροεδρία στον κ.Χαρωνίτη, ωστόσο ο ίδιος το αρνήθηκε ξεκινώντας από μηδενική βάση τις διαβουλεύσεις με την Δ.Κ.Μ(παράταξη που στηρίχθηκε από τη ΝΔ). Έτσι έπειτα από το νέο γύρο συζητήσεων τελικώς, συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο χωρίς να συμμετέχει η παράταξη που επικράτησε στην εκλογική αναμέτρηση!

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μιχάλης Γολοβάνης και γραμματέας ο Οδυσσέας Σγουρός με 28 ψήφους.

Στην αντιπροσωπεία πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Αγαπάκης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Χωραφάς και γραμματέας ο Γιάννης Κασαπάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...