Βράζει το Κοινοβούλιο!

Date:

Πύργο της Βαβέλ θυμίζει η Βουλή μετά την απόφαση να στηθούν τέσσερις κάλπεςΤέσσερις κάλπες για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα θα στηθούν σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, για να αποφασίσει η Βουλή αν θα υπάρξει και για ποια πρόσωπα προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία άλλαξαν μετά τη συμμαχία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή που προτείνουν την παραπομπή, εκτός των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, και των δύο πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Οι τελικές αποφάσεις για τις διαδικασίες θα ληφθούν αύριο, Πέμπτη, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η συμμαχία ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής μεταθέτει χρονικά και την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για τους Γ.Παπακωνσταντίνου και Ευ.Βενιζέλο,  προκειμένου να αναζητηθούν οι ποινικές τους ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ, ζητεί και το ΚΚΕ, στηρίζοντας ουσιαστικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της ΚΟ προστίθεται ότι η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιορισθεί μόνον στους πρώην υπουργούς Οικονομικών, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκόμενου, και ιδιαίτερα του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη.
Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, απαιτείται ένα εύλογο διάστημα (επτά ημέρες) προκειμένου οι εγκαλούμενοι να ενημερωθούν για την πρόταση παραπομπής εις βάρος τους που έχει κατατεθεί από ένα κόμμα.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να καθοριστεί αν οι βουλευτές θα ψηφίσουν ξεχωριστά για καθένα από τα αδικήματα που αποδίδονται στα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα ή αν θα περιοριστούν σε μία ψήφο για καθένα από αυτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...