Για τις 13 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη για την τραγωδία στο Δοξαρό Μυλοποτάμου

Date:

Τραγικές μνήμες “ξύπνησαν” χθες το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, στη δίκη για την απόδοση ευθυνών για το θάνατο τριών πυροσβεστών στην πυρκαγιά της 11ης Ιουλίου του 2007 στο Δοξαρό Μυλοποτάμου.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, οι οποίοι είχαν την ευθύνη τόσο σε σχέση με την κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την καθοδήγηση του πεζοπόρου τμήματος στο οποίο ανήκαν οι αδικοχαμένοι πυροσβέστες.

Τελικά η δίκη διακόπηκε για τις 13 Μαρτίου καθώς δεν παρουσιάστηκαν τρεις βασικοί μάρτυρες. Πρόκειται για τρεις πυροσβέστες που συμμετείχαν στο πεζοπόρο τμήμα που είχε λάβει μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς στο φαράγγι του Βόσακου.

Υπενθυμίζεται ότι στο φαράγγι του Βόσακου έχασαν τη ζωή τους ο Νικήτας Κορομηλάς, πατέρας ενός παιδιού, ο Στέλιος Μαρκάκης και ο Ηρακλής Τζανάκης.και τραυματίστηκε σοβαρά   ο 40χρονος Μανόλης Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος προσπάθησε να προστατευθεί μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας μικρής σπηλιάς.
Ο άτυχος άνδρας υπέστη βαρύτατα εγκαύματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί περίπου πέντε μήνες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου υποβλήθηκε σε αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις.

Βαρδής Καλογεράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...