Γ.Αγοραστάσκης: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας και του αεροδρομίου Χανίων

Date:

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης, επισκέφτηκαν χτες)15/4/2014 τον πρόεδρο κ. Κώστα Μπροκαλάκη και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, συνομίλησαν μαζί τους, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Ταμείου και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας.

Ο κ. Αγοραστάκης δήλωσε τα εξής:

«Η εκποίηση του λιμανιού της Σούδας θα στερήσει την Κρήτη από έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο. Θα επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην τοπική οικονομία λόγω της αύξησης των τελών και του κόστους μεταφοράς. Επίσης θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση και λειτουργία και των υπολοίπων λιμανιών του νομού, τα οποία θα χάσουν την υποστήριξη που είχαν.

Πρόκειται για καταστροφική επιλογή, η οποία εκπορεύεται από ιδεολογική εμμονή της συγκυβέρνησης στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και είναι αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον, πολλαπλά επιζήμια για την αυτοδιοίκηση και γενικά την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Από την άλλη μεριά, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού θα επιτρέψει την αξιοποίησή του στο πλαίσιο ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης του νησιού, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και την ανάπτυξη των σπουδαίων παραγωγικών δυνατοτήτων της χανιώτικης οικονομίας.

Προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η εναντίωσή μας με κάθε τρόπο στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, η οποία αγνοεί προκλητικά τη βούληση και το συμφέρον της χανιώτικης κοινωνίας. Στις εκλογές οι πολίτες πρέπει να καταδικάσουν τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν ή συνεργάζονται κρυφά ή φανερά στην υλοποίηση τέτοιων στόχων. Για μας αποτελεί προγραμματική δέσμευση -και για το Λιμένα της Σούδας- ο αγώνας για την ακύρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής του, για την ανάκληση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και η αναβάθμισή του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής μας οικονομίας.»

Όχι στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης, επισκέφτηκαν σήμερα (χτες) 15/4/2014 τον αερολιμενάρχη κ. Σταύρο Καστρινάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων κ. Εμμ. Αρμουτάκη και το προσωπικό της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Χανίων συνομίλησαν μαζί τους και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

Ο κ. Αγοραστάκης δήλωσε τα εξής:

«Το αεροδρόμιο Χανίων αποτελεί βασικό αναπτυξιακό παράγοντα για την Δυτική Κρήτη, λόγω της συμβολής του στον τουρισμό και τη μεταφορά πολιτών κι εμπορευμάτων. Όπως επίσης, έχει βαρύνουσα θέση στην εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίησή του, αγνοεί προκλητικά τη βούληση και το συμφέρον της χανιώτικης κοινωνίας. Υποθηκεύει την αναπτυξιακή πορεία του τόπου χωρίς κανένα όφελος, αφού τα ψίχουλα από την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δεν επαρκούν για να καλύψουν το τεράστιο κενό στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Απέναντι σε αυτήν την καταστροφική για την οικονομία και την κοινωνία πολιτική, η Περιφέρεια Κρήτης περιορίζεται σε μια τύποις διαμαρτυρία. Όλοι γνωρίζουμε όμως, ότι όσοι ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν τη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης έχουν ακέραιη ευθύνη για το ξεπούλημα των υποδομών και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων Υπηρεσιών. Με τη διγλωσσία και την υποκριτική στάση τους, με χλιαρές δηλώσεις και ψηφίσματα, δεν μπορούν να παραπλανήσουν κανέναν ούτε να ξεπεράσουν τα αδιέξοδά τους, γιατί οι πράξεις είναι εκείνες που χαρακτηρίζουν τις Αρχές.

Οι πολίτες της Κρήτης και των Χανίων έχουν συνειδητοποιήσει πλέον, ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής αποτελεί καθήκον κι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.

Εκ μέρους της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε με κάθε μέσο, πολιτικό ή δικαστικό, για τη διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων και την ανάκληση και ακύρωση τέτοιων καταστροφικών επιλογών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...