Γ. Μαρινάκης: “Κόβουν διαρκώς χρήματα και ζητούν τα πάντα από την Αυτοδιοίκηση”

Date:

Για… επιδρομή της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου με στόχο τους Δήμους, ειδικά στο θέμα της διαχείρισης του αιγιαλού, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης, “Νέα Το Πρωί”.

Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε ως “φαεινά” μυαλά εκείνους που σκέφτηκαν ότι οι Δήμοι μπορούν να αναλάβουν και να καλύψουν το κόστος των ναυαγοσωστών και της υλικής υποδομής, χωρίς ουσιαστικά να έχουν προσωπικό, αλλά και τη διαχείριση των παραλιών.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου αναφέρθηκε και στις επιλεκτικές περικοπές κονδυλίων προς χάρη… ημετέρων Δημάρχων, κόβωντας 94 εκ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που τα χρήματα προς τους ΟΤΑ μειώνονται επικίνδυνα χρόνο με το χρόνο.

«Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ΔΕΥΑ και της ανάγκης που υπάρχει, τόσο για προσωπικό, όσο και για να ξεκαθαριστεί μια και καλή κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα γίνει αύριο (Πέμπτη) στην Αθήνα, ότι είναι αυτόνομες δημοτικές επιχειρήσεις που δεν επιβαρρύνουν επ’ ουδενί τους προϋπολογισμούς των Δήμων και δεν θα πρέπει να γίνεται καμία απολύτως συζήτηση γι’ αυτές.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...