Δάνεια των Δήμων με τράπεζες

Date:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα : «Δάνεια των Δήμων με τράπεζες της χώρας» κατέθεσε την Παρασκευή 11/1/2013 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει ότι σε απάντηση της 4712/4-12-12 ερώτησής του προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με θέμα  «Δάνεια των Δήμων με τράπεζες της χώρας» έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών την με αριθμό πρωτοκόλλου 1613/20-12-12 απάντηση. Η ανωτέρω απάντηση αναφέρει μεταξύ άλλων « Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι, κατόπιν αιτήματος ορισμένων Δήμων, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέτασε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης των δανείων που έχουν συνομολογήσει οι Δήμοι με εμπορικές τράπεζες από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ωστόσο, κατά τη συνεργασία που αναπτύχθηκε, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τοποθετήθηκε καταρχήν αρνητικά στην ανωτέρω πρόταση.»

Επειδή η διατύπωση της απάντησης δεν απαντά οριστικά στο θέμα αφού αναφέρει τις λέξεις «καταρχήν αρνητικά στην ανωτέρω πρόταση»,ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τον Υπουργό πού εδράζεται η κατ’ αρχήν αρνητική απάντηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και εάν η άρνηση αφορά το σύνολο των δανείων των Δήμων με τις τράπεζες της χώρας ή υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης συγκεκριμένων δανείων που έχουν συνομολογήσει οι Δήμοι με εμπορικές τράπεζες από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  και με ποια κριτήρια θα προσδιοριστούν αυτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...