«Δείξε μου το σόι σου να σου πω ποιος είσαι»

Date:

Tου Αντ. Χαρχαλάκη συγγραφέα-ερευνητή-ποιητή

Αυτό το γνωμικό θυμήθηκα, ακούγοντας στην τηλεόραση τα σχετικά με τη «Λίστα Λαγκάρντ» ( ή το αργό ξεγύμνωμα) κάποιων πολιτικών και όχι μόνο. Περιττόν να πω ότι δεν εξεπλάγην καθόλου, μια που από πικρή και πολυετή πείρα, γνωρίζω πως «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» δηλαδή οι αστοί πολιτικοί (μας). Αλλά στο κάτω – κάτω, ποιος είναι ο Παπακωνσταντίνου; Γόνος της Δεξιάς, που πήγε προς τα εκεί που τα παράσερνε όλα ο αέρας ενός κάλπικού και ψευδεπίγραφου σοσιαλισμού! Αυτές οι … Σοσιαλιστικές συνευρέσεις – συγκολλήσεις, δείχνουν πως ανεξαρτήτως ταμπέλας, πρέπει να κυβερνηθεί και να απομυζηθεί ως το μεδούλι το δυστυχές το πόπολο! Οι συγκυρίες βλέπετε… Ας τολμήσω μιαν ακόμη σοφή λαϊκή ρήση: «Όλοι οι χοίροι μια γενιά»… Ατελείωτη η χορεία των μασκαρατζίδων, όμως για την ώρα προέχει μια απάντηση: Θα πάει, τουλάχιστον αυτός, φυλακή; Κύριος – όπως τον αποκαλούν- και φυλακή δεν πάνε μαζί! Ξέρετε πως τα άτομα αυτών των «ενώσεων» (που έχουν ομοιότητες με τις Σικελιάνικες «οικογένειες») φορούν τη μάσκα του ανεπίληπτου, έως και του αφελούς! Πιθανώς εκκλησιάζονται συχνά, σαν καλοί χριστιανοί, και πέραν τούτου αγαπούν μετά πάθους το συγγενικό τους περιβάλλον!! Κατά δε την ορκωμοσία στο κοινοβούλιο, κλίνουν σαν Αρσακειάδες το πονηρό και ακάθαρτο κεφάλι! Δηλαδή, έτσι σαν να νεύουν πως θα παραβούν τον νενομισμένο όρκο! Που εδώ που τα λέμε, συνήθως οι θρησκευτικοί όρκοι είναι αναξιόπιστοι! Ανακοινώθηκε πως διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί ο κύριος Μπεζενλί (Βενιζέλος), τακτικός θαμών της Σαλονικιώτικης Συναγωγής, έκρινε πως ρυπαίνει το Σοσιαλιστικό όραμα!  Σα να λέμε: ένας λιγότερος ρυπαντής! Γι’ αυτό τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, τα δείχνει  πτωτικά εσχάτως το πολιτικό γραφείο τελετών δηλαδή οι δημοσκοπήσεις! Ένα επι πλέον ερώτημα: Τα ποσά που τσέπωσαν οι ξαδερφούλες του, είναι όλα δικά τους ή μήπως έχει μερδικό και το ξαδερφάκι; Γιατί πολλά συμβαίνουν…

Όμως εγώ, πλήρης κακίας, ερωτώ κάποιους επιμένοντες: είστε περήφανοι κυρίες – κύριοι, που με την παιδική αφέλεια, εκθρέψατε επί τόσα χρόνια, αυτή την «Σοσιαλιστική» φωλιά εχιδνών; Καμαρώστε τους, ο ένας πιο … αδαμάντινος του άλλου! Αυτό φυσικά και με δική σας ευθύνη, και φυσικά σας κατανοώ: Πώς να θέλετε τη επιβολή ενός καθεστώτος, που θα μοίραζε το βιός σας, ακόμα κι αν δεν είχατε τίποτε πέρα από τα ρούχα που φοράτε; Όμως φίλοι μου αγαπημένοι, τώρα τι γίνεται; Δεν γινόμαστε ξένοι στον τόπο που μας δώσανε με «γονική παροχή» οι πατεράδες μας, και την υπογράψανε με αίμα από τις φλέβες τους; Και μιλάμε για έναν τόπο αφθονίας, ανεξαρτήτως που τα τρώνε λίγοι. Θυμηθείτε τα λόγια του Χριστού όταν ήταν να τον σταυρώσουν : «επί των ιματίων μου έβαλαν κλήρον οι παράνομοι».

Όμως εσείς φίλοι μου – θηλυκοί-αρσενικοί- κάνετε κοινώς την κορόιδα, ενώ σας επείγουν άλλα ζητήματα που την ύπαρξή τους την δημιούργησαν από παλιά, με δική σας ευθύνη, αυτοί που και τώρα (και πάντα) καταχρώνται το δημόσιον χρήμα… Κάντε όμως, αν μπορείτε, έναν υπολογισμό, γι’ αυτά που έφαγε και τρώει η πολιτική γκαγκστερία, σε σχέση με τα χαράτσια, τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, για να δείτε αν πρέπει να’ χουμε γενικώς, έστω και την παραμικρή ανοχή, γι’ αυτούς που εξακολουθούν να κορνιζάρουν τα κανάλια σαν την επόμενη-μεθεπόμενη-παρά μεθεπόμενη «Λύση»! φωνάξτε με φωνή που θα λειτουργήσει σαν σεισμός πολλών ρίχτερ, από τα «φιλόπτωχα» συσσίτια, τις φάλαγγες της ανεργίας, την παιδεία που δίνει πτυχία μόνο για κορνίζωμα, την υγεία που δυναμώνει τις οδύνες σώματος-πνεύματος: Όχι στους καταχραστές δημοσίου χρήματος, αστούς πολιτικούς!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...