Εκδήλωση του ΚΚΕ για το ζήτημα της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση

Date:

Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ για το ζήτημα της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση, στον χώρο του κλειστου γυμναστηρίου του Εθνικού Σταδίου Χανίων.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και γραμματέας της Τ.Ε Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη για παραπέρα ενασχόληση της νεολαίας και του νομού με τον αθλητισμό καθώς και τα εμπόδια που παρουσιάζονται σήμερα δεδομένων και των απαράδεκτων αθλητικών υποδομών στα Χανιά.

Την κεντρική παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την φυσική αγωγή στην εκπαίδευση πραγματοποίησε στη συνέχεια ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπου επικεντρώθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες τόσο για την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού , όσο και για την δυνατότητα μέσα από τον αθλητισμό να αναπτύξει και βιωματικά την αντίληψη του προσωπικού και συλλογικού αγώνα.

Αναφορά έγινε και στη σημερινή κατάσταση, όπου όπως τόνισε: “το καπιταλιστικό σύστημα θέλει τον αθλητισμό εμπόρευμα και δεν υπολογίζει κανένα κόστος, ούτε καν την ανθρώπινη ζωή (ντόπινκγ) προκειμένου να παράγει κέρδος. Από την άλλη η όλο και μειωμένη πρόσβαση της νεολαίας στην άθληση είναι γεγονός, αφού η λειτουργία πλέον των σωματείων και των αθλητικών φορέων απαιτεί να μπει το χέρι στην τσέπη από τον γονιό. Χρόνο με το χρόνο η άθληση για την λαϊκή οικογένεια γίνεται μία πολυτέλεια, αφού ούτε ουσιαστική χρηματοδότηση υπάρχει προς τα σωματεία αλλά ούτε προσανατολισμός για την ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα από το σχολείο“.

Τέλος ανέδειξε την ανάγκη να αντιληφθούμε την άθληση σαν αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά .

Η λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσει την ανάγκη της αυτή , να την εντάξει στα πλαίσια του συνολικότερου αγώνα για μία κοινωνία που θα βλέπει τον αθλητισμό σαν δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διάλεξη της Μαρίας Ψυχουντάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με θέμα: « Πως συμβάλλει ο αθλητισμός στην βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους ». Απο τη διάλεξη αναδείχθηκαν οι θετικές αλλά και αρνητικές πλευρές στην σχέση του γονιού με το παιδί μέσα από τη συμμετοχή στον αθλητισμό, καθώς και το πώς η στάση του γονέα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιδιού , όχι μόνο όσο αφορά την αθλητική επίδοση και πρόοδο αλλά συνολικότερα σαν παράγοντας στην εξέλιξη της νεανικής και αργότερα ενήλικης προσωπικότητας. Επιπλέον, ανέδειξε με την σειρά της τον αθλητισμό ως φορέα ωρίμανσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών καθώς και την ανάγκη διεκδίκησης του δικαιώματος προς αυτόν επιτακτική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...