Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα και στην Κρήτη

Date:

–          Στα Χανιά πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στην Ελλάδα «Το Ποτάμι» με 12.90%. Ακολουθούν Ρέθυμνο και Ηράκλειο με ποσοστό άνω του 10%.
–          1,44% η άνοδος του ΚΚΕ στα Χανιά σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012

–          Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες του Χατζημαρκάκη έλαβαν τα υψηλότερα ποσοστά τους στο Λασίθι με 14,54%!

–          Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή έχουν τα υψηλότερα ποσοστά τους στην ίδια περιφέρεια! Αυτή είναι η περιφέρεια Λακωνίας.

–          Τα υψηλότερα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη τα κατέγραψε στα Χανιά όπου έλαβε 6,29% των ψήφων. Μάλιστα στο Μάλεμε είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστό 20,65%!

–          Τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά για το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και αυτά στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο νομό Ρεθύμνης όπου έλαβε 15,21%. Πάντως, σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη του 2012 καταγράφει πολύ μεγάλη πτώση ποσοστών αφού τότε είχε λάβει 21,77%.

–          Τη μεγαλύτερη πτώση ποσοστών στην Κρήτη το ΠΑΣΟΚ την καταγράφει στο Λασίθι όπου από 23,82% τον Ιούνη του 2012, πλέον καταγράφει μόλις 12,56%!

–          Το τρίτο πιο υψηλό ποσοστό τους πανελλαδικά κατέγραψαν στα Χανιά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπου έλαβαν 5,11% των ψήφων.

–          Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά της πανελλαδικά στα Χανιά όπου έλαβε μόλις 14,07% των ψήφων. Το τρίτο πιο χαμηλό της ποσοστό το κατέγραψε στο Ηράκλειο με 15,85% των ψήφων.

–          Καταποντισμός της ΔΗΜΑΡ και στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο όπου είχε καταγράψει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το δεύτερο πιο υψηλό ποσοστό της πανελλαδικά (7,86%) στις χθεσινές ευρωεκλογές έλαβε 0,73%. Ο νομός Ηρακλείου πλέον είναι το τρίτο πιο χαμηλό ποσοστό που καταγράφει πανελλαδικά.

–          Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πτώση 2% σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, στο Ηράκλειο άνοδος 0,12%, στο Ρέθυμνο άνοδος 0,25%, και στο Λασίθι άνοδος 0,88%.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...