«ΕΝΟΧΟΙ» – Απόφαση εφετείου Χανίων, β’ βαθμός

Date:

Στη δημόσια συνεδρίαση της 05/05/2014 του Δευτεροβάθμιου (Ανώτερου) Εφετείου Χανίων (πενταμελούς) εκδικάσθηκε η υπόθεση, μετά από έφεση, του τέως Νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη και του έως και σήμερα νομικού συμβούλου της Αντιπεριφέρειας Χανίων (παλαιά Νομαρχίας) Δικηγόρου Χαρ. Πιτσιγαυδάκη.

Θέμα της υπόθεσης, η παράνομη λήψη, παρακράτηση και διάθεση σε τρίτο πρόσωπο, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του πολίτη, και συγκεκριμένα του γνωστού Αρχιτέκτονα Μηχανικού Ι. Τσουρή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες ανάδειξε το αδίκημα με χαρακτηριστικό, την μετάθεση των κατηγοριών μεταξύ των κατηγορουμένων, και με κορύφωση την καταγγελία κατά την συγχυτική απολογία του Δικηγόρου Πιτσιγαυδάκη προς το Δικαστήριο: ότι ο μηνυτής κος Τσουρής είναι «άθεος και αναρχικός»!! Με την έντονη παρέμβαση του τελευταίου από το ακροατήριο να αναγραφεί η καταγγελία στα πρακτικά, και την ουσιαστική επίπληξη και σύσταση της κας Προέδρου του Δικαστηρίου ο εν λόγω δικηγόρος ανακάλεσε δημόσια την καταγγελία ζητώντας συγνώμη.

Το Δικαστήριο βρήκε και τους δύο ενόχους  και επέβαλε την ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών, σε έναν έκαστο των κατηγορουμένων, κοινή τελικά και οριστική, σύμφωνα με τον τελικό ανώτερο βαθμό της Εφετειακής Δικαιοσύνης.

«Νομικός Σχολιαστής»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...