Επένδυση 3 δισ.ευρώ στη Κρήτη θέλουν οι Κινέζοι

Date:

Για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι η Κίνα έχει μεγαλεπήβολα σχέδια
Με μια βασική αποστολή έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός. Αφού το Πεκίνο κατέστησε το λιμάνι του Πειραιά «θαλάσσια είσοδο» των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, τώρα ήρθε η ώρα να εξασφαλιστεί και η αντίστοιχη «εναέρια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον σκοπό αυτό, έχει επιλεγεί το νέο αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στο Καστέλι της Κρήτης.
Η πρώτη επιλογή των Κινέζων, για το σκοπό αυτό, όπως πληροφορείται η Voria.gr, ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ). Μετά τη σφήνα, όμως, που έκαναν οι Καναδοί, οι οποίοι διασφάλισαν ένα μεγάλο μέρος του μετοχικού του κεφαλαίου για τουλάχιστον μια τριετία, το Πεκίνο αποφάσισε να ρίξει το ενδιαφέρον του στο Καστέλι, για το οποίο έχει μεγαλεπήβολα σχέδια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι – αν όλα πάνε καλά – σε πρώτη φάση η κινεζική κατασκευαστική που θα επιδιώξει να εξασφαλίσει το έργο, θα επενδύσει περί το 1,5 δισ. ευρώ! Επίσης άλλο 1 δισ. ευρώ θα μπει σε δεύτερη φάση, ενώ ο στόχος είναι το σύνολο της επένδυσης, σε βάθος χρόνου, να φτάσει και να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ!

Τα ποσά είναι ασύλληπτα, για ένα περιφερειακό αεροδρόμιο, το οποίο, εκ των πραγμάτων, θα αποκτήσει έτσι ξεχωριστό ειδικό βάρος, δικαιολογώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το χαρακτηρισμό της «εναέριας εισόδου» στην Ευρώπη, που φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...