Ερώτηση Χ. Μαρκογιαννάκη για την εξαγορά λωρίδων γης μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού

Date:

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα «Εξαγορά, από ιδιοκτήτες όμορων ακινήτων, λωρίδων γης ευρισκομένων μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού στην Κρήτη» κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιννάκης στην οποία αναφέρει:

Σχεδόν σε όλες τις παραλίες της Κρήτης υφίστανται λωρίδες γης, που προέκυψαν από παλαιότερες και νεότερες οριοθετήσεις του αιγιαλού (παλαιός και νέος αιγιαλός) και οι οποίες ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, καλόπιστα οι ιδιοκτήτες ομόρων ακινήτων προ πολλού έχουν καταλάβει και χρησιμοποιούν εν όλω ή εν μέρει τις εν λόγω λωρίδες γης, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλονται υπέρογκα (εξωπραγματικά) πρόστιμα, τα οποία, λόγω αδυναμίας, κατά κανόνα δεν καταβάλλονται.

Η υφισταμένη κατάσταση μόνο ταλαιπωρία στους πολίτες δημιουργεί, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο εν τέλει να έχει το οιονδήποτε όφελος.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 60 (11/3/2014) έγγραφό της προς υμάς, ζητεί να διευκολυνθεί η εξαγορά των ως άνω περιγραφομένων ζωνών από ιδιοκτήτες όμορων ακινήτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4377/29.

Οριστική και χρήσιμη λύση της εκκρεμότητας, που θα ήταν ωφέλιμη και για την εθνική οικονομία, εκτιμάται ότι θα ήταν η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα θεσμοθετείται η προαναφερθείσα διαδικασία εξαγοράς, ώστε και το Δημόσιο να εισπράξει το αντίτιμο, σε μια εποχή που οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας είναι αυξημένες, και η αναπτυξιακή προοπτική, ιδιαίτερα η τουριστική, του νησιού να ενισχυθεί.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών, εάν προτίθεται να προωθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση προς διευθέτηση της ως άνω περιγραφομένης εκκρεμότητας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...