Ευάγγελος Γιδαράκος: Ας μην κινδυνολογούμε, ο κίνδυνος από την καταστροφή των χημικών όπλων αφορά τη Μεσόγειο και όχι ειδικά την Κρήτη

Date:

Με νέες δηλώσεις του στον Μάριο Διονέλλη και στην εκπομπή «Πίσω Σελίδες» ο καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης διευκρινίζει ότι το θέμα με την καταστροφή των χημικών όπλων δεν αφορά αποκλειστικά την Κρήτη αλλά γενικότερα τη Μεσόγειο ενώ δεν υπάρχει κάποιος επιπλέον ειδικός λόγος ανησυχίας για την Κρήτη εφόσον η απόσταση είναι μεγάλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιδαράκος δήλωσε: «Δεν είναι θέμα ανησυχίας, διότι αν πραγματικά πραγματοποιηθεί αυτή η απόρριψη των χημικών αποβλήτων στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, είναι πολύ μακριά βέβαια από εμάς. Το θέμα όμως δεν τίθεται εάν και σε πιο βαθμό είναι επικίνδυνο για το νησί και τη χώρα μας. Το θέμα τίθεται εάν ο σωστός τρόπος διαχείρισης και εάν είναι η σωστή η επιλογή».

Συνεχίζοντας ο κ. Γιδαράκος είπε: «να μην κινδυνολογούμε, δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την Κρήτη μιας και η απόσταση είναι περίπου στα 500 χλμ. Το θέμα είναι γιατί να γίνει σε ένα τέτοιο κλειστό χώρο όπως είναι η Μεσόγειος θάλασσα η οποία εκ των πραγμάτων είναι ήδη επιβαρρυμένη με μία θα έλεγα σωρεία από επικίνδυνες και τοξικές ουσίες.»

Συμπερασματικά, ο κ. Γιδαράκος τόνισε ότι: «Ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν υπάρχει ένας προβληματισμός πως ίσως επηρεάσουν και την Κρήτη. Το πρόβλημα όμως το κύριο είναι ότι όταν εισέλθουν στο θαλάσσιο περιβάλλον θα δημιουργήσουν άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στους ζώντες οργανισμούς και σε όλη τη βιολογία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...