Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων για τις ομπρέλες στις παραλίες

Date:

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Τουρισμού απέστειλε η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων σχετικά με το θέμα της εκχώρησης χρήσης αιγιαλού στους δήμους και τις καθυστερήσεις που αυτή σημαίνει για την τουριστική δραστηριότηταΑναλυτικά στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:
Στον κοινό στόχο για ενίσχυση του τουρισμού χρειάζεται τόσο η προσπάθεια των άμεσα εμπλεκομένων στον τουρισμό επιχειρηματιών για να καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστικές και φιλικές τις επιχειρήσεις τους, όσο και από την πλευρά της πολιτείας προσπάθεια για απάλειψη γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων που πολλές φορές αποτελούν εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη.
Στα πλαίσια αυτά παρατηρήθηκε την περασμένη χρονιά μια μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για εκχώρηση της χρήσης αιγιαλού στους Δήμους που με την σειρά της επέφερε καθυστερήσεις στην προκήρυξη και διενέργεια των πλειοδοτικών διαγωνισμών προς τους ενδιαφερόμενους για να φτάσουμε στο μέσο του καλοκαιριού μ’ ένα καθεστώς ασάφειας και μη είσπραξης εσόδων για το Δημόσιο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων αφού δεν μπορούσαν να γίνουν ενάρξεις εργασιών στις ΔΟΥ κάτι που σίγουρα δεν είναι το ζητούμενο για τα σημερινά δημοσιονομικά της χώρας. Παράλληλα τέτοιες καθυστερήσεις δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Ανάγκη λοιπόν υπάρχει για έγκαιρη έκδοση εφέτος της κοινής υπουργικής απόφασης για την παραχώρηση του αιγιαλού προκειμένου να μην υπάρξουν οι περυσινές προβληματικές καθυστερήσεις. Παράλληλα ίσως πρέπει να επανεξεταστεί η απόσταση των 100 μέτρων που οφείλεται να υπάρχει μεταξύ των όμορων επιχειρήσεων με ομπρέλες , χωρίς βέβαια αυτό να οδηγήσει σε αποκλεισμό των λουομένων που θέλουν κάποια σημεία ελεύθερης παραλίας , χωρίς να καταβάλουν τίμημα για ομπρέλα θαλάσσης.

Εκ του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης
Η γεν. γραμματέας: Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...