Η αγανάκτηση και η οργή των ΕΠΑΛιτών να γίνει δύναμη ανατροπής

Date:

Σε όλη την χώρα η κατάσταση που επικρατεί στα ΕΠΑΛ είναι τραγική! Ουσιαστικά τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα ΕΠΑΛ δεν λειτουργούν!!! Απολύσεις των καθηγητών, κτίρια ανεπαρκή και πολλές φορές επικίνδυνα για τους μαθητές, ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές ειδικοτήτων στήνουν το νέο σχολείο της ημιμάθειας και της ψευτοκατάρτισης.

Στο ΕΠΑΛ Κισσάμου τα παιδιά της 3ης τάξης του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, καθώς λόγω έλλειψης καθηγητών δεν διδάσκονται οι απαραίτητες 23 ώρες της ειδικότητας.

Ο υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η πιστή εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ. Είναι η πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο ή συγχώνευση πολλά ΕΠΑΛ της χώρας, την ίδια ώρα που επιδοτούν με δις ευρώ τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Η πολιτική που σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το “νέο” σχολείο εισάγει νέο 4ο έτος μαθητείας ως τζάμπα εργασίας για τα αφεντικά .Είναι αυτοί που τρομοκρατούσαν τους μαθητές με τιμωρίες όταν οργάνωναν κινητοποιήσεις λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάνονται διδακτικές ώρες. Την ίδια ώρα στο Καστέλι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμά τους να εξεταστούν στις πανελλήνιες.

Η ΚΝΕ καλεί τα εργατόπαιδα των ΕΠΑΛ να σηκώσουν το μπόι τους!!! Να συνεχιστεί ο αγώνας που άρχισε στην αρχή της χρονιάς πιο μαζικά, πιο δυναμικά! Οι συνελεύσεις που έχουν διοργανωθεί σε κάθε ΕΠΑΛ, οι κινητοποιήσεις στα γραφεία Β΄βάθμιας εκπαίδευσης των νομών, η συμμετοχή στις απεργίες στο πλάι των γονιών μας φέρνουν αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στη Σιβιτανίδειο, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ΕΠΑΛ  της Αθήνας, όπου οι μαθητές έκαναν συνεχείς κινητοποιήσεις στο Δήμο. Κατάφεραν να εξασφαλίσουν πάσο απεριορίστων διαδρομών και δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές. Αντίστοιχα στο Μπραχάμι στο νυχτερινό ΕΠΑΛ ματαιώθηκε μετά από κινητοποιήσεις, η συγχώνευση με άλλο ΕΠΑΛ της περιοχής. Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των αγώνων είναι ότι οι ίδιοι οι μαθητές των ΕΠΑΛ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Καλούμε τους μαθητές των ΕΠΑΛ να απαιτήσουμε:

Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Να δοθεί πάσο απεριορίστων διαδρομών. Να μπουν λεωφορεία όπου χρειάζεται.

Δωρεάν γεύμα σε κάθε μαθητή με ευθύνη των δήμων (2 σάντουιτς και έναν χυμό την μέρα)

Να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν.

Τώρα καθηγητές. Να μην απολυθεί κανένας καθηγητής .Να επαναπροσλάβουν αυτούς που απέλυσαν.

Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τζάμπα εργασίας για τα αφεντικά. Πτυχίο στα 3 χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Να καλυφθεί άμεσα το κενό σε καθηγητή  στο τμήμα Βρεφονηπιοκόμων του ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Τ.Ο ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...