Η ανάπτυξη μπορεί να γίνεται εντυπωσιακή διακήρυξη, αλλά δεν είναι αυτενεργό δικαίωμα κάθε χώρας ούτε κάθε πρωθυπουργού

Date:

Η βιομηχανία και οι ήδη παραγωγικές μονάδες αλλού, έχουν κάθε λόγο και μπορούν να παρακωλύουν την ανάπτυξη που θα περιορίσει την δική τους κίνηση. Η βιομηχανία παρακωλύει ελεγχόμενα την ανάπτυξη, επειδή δεν μπορείς να τιμολογήσεις ένα αγαθό που πέφτει από τον ουρανό άφθονο. Για να προσθέσεις ανάπτυξη, πρέπει να έχεις το τσαγανό και να κόψεις για εσένα και την πατρίδα σου.

Βρισκόμαστε λοιπόν με διαρκή αναγγελία ανάπτυξης, αλλά με 1.348.742 ανέργους, 100.000 προστέθηκαν σε ένα μήνα.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με φόρους στους Έλληνες και με τα σχιζοφρενικά επιτόκιά τους, δεν δημιουργούν ανάπτυξη, τροφοδοτούν την ύφεση, οδηγούν στην συσσώρευση κεφαλαίων σε εντελώς ανέλεγκτες καταπακτές, ιδιωτών τραπεζιτών.

  • Δεν μάθαμε που πήγαν τα ουράνια κέρδη τους των προηγούμενων ετών.
  • Δεν μάθαμε γιατί έσπερναν τα καταναλωτικά κάρτες και στεγαστικά από τον ουρανό και τα μοίραζαν με τριαντάφυλλα στις πλατείες.
  • Δεν μάθαμε γιατί πρέπει να πληρώσουν οι καλοπληρωτές Έλληνες τα δάνεια που έδωσαν οι τράπεζες χωρίς να τους ρωτήσουν σε κακοπληρωτές. Ας τα κάμουν δώρα από τα δικά τους και εν τάξει.
  • Δεν μάθαμε γιατί δεν ζημιώνονται οι τράπεζες και να κλείσουν αν πάει έτσι, αφού για το ίδιον πταίσμα ουδείς δύναται να ζητήσει αποζημίωση.
  • Δεν μάθαμε γιατί η δημοσιογραφία τις αποκαλεί ιδρύματα όπως και οι βουλευτές μας, αφού στα ιδρύματα ξέρουμε όλοι πως δεν υπάρχει τόκος.
  • Δεν μάθαμε γιατί τρελαίνονται όλοι, βουλή και δημοσιογράφοι, να μιλάνε από το πρωί ως το βράδυ για τις τράπεζες.
  • Δεν μας λένε όλοι αυτοί που μιλάνε από το πρωί ως το βράδυ για τις τράπεζες, αν είναι υπάλληλοί τους, η αν παίρνουν μόνο χαρά και όχι χρήματα, μιλώντας για λίμνες χρημάτων λες και είναι δικά τους.
  • Δεν μάθαμε ποτέ γιατί η αντιπολίτευση, επικαλείται πως τα έκαμαν τα 2 μεγάλα κόμματα, αλλά ήταν εκεί και δεν το εμπόδισαν.
  • Δεν μας εξηγεί η αντιπολίτευση, γιατί αφού είναι εκεί και πληρώνεται ασφαλώς, δεν το εμπόδισε, η γιατί δεν μπόρεσε η δεν μπορεί να το εμποδίσει.
  • Δεν μας εξηγεί κανείς, άραγε, με την ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, παραχωρείται σε ιδιωτική διαχείριση η χώρα στο / στα κόμμα / κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση, αφού εντός του κοινοβουλίου δεν περιέχετε δυνατότητα εμπόδισης των λαθών και επιβολής των ορθών από κανέναν.
  • Δεν μας εξήγησε κανένας, το γιατί κανένας από τους οιονεί 300, δεν ζήτησε Συνταγματική δημιουργία ρόλου εμπόδισης και διόρθωσης από την αντιπολίτευση προς τις επιλογές της κυβέρνησης.

Μας αφήνει την γεύση της πραγματικής συνοδοιπόρευσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πάντα, από τότε μέχρι σήμερα, η άποψη δεν κυβερνήσαμε εμείς, τα έκαμαν οι άλλοι.
Φαίνεται ότι τα κάνουν μαζί.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, το ανέλεγκτο για κάθε φορά, μέχρι τις επόμενες εκλογές, της κάθε κυβερνητικής βλακείας η σκοπιμότητας, από μια αντιπολίτευση που πληρώνεται μεν αλλά χωρίς ρόλο, σαν μισθωτός θεατής σε θέατρο. Δεν έχουμε καμία ελπίδα, επειδή δεν μπορούμε να τα πιστέψουμε αυτά.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...