Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί

Date:

(εκτός αν θέλει να ξεπεράσει τα αδιέξοδά της..)

 Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα, στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: Η ουκρανική βουλή που προέκυψε είναι σφόδρα αντιρωσική. Η συρροή στην Κριμαία μεγάλων Ρωσόφωνων πληθυσμών, ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή του πολεμικού ναυστάθμου της Ρωσίας. Ο Ρωσικός στρατός κάνει γυμνάσια στα Ρωσοουκρανικά σύνορα.  Η αντιδικία Ρωσόφωνων – Ουκρανόφωνων πληθυσμών στο κατακόρυφο. Απαγορεύσεις της Ρωσικής γλώσσας και κάποιων άλλων μειονοτικών πληθυσμών δυναμώνει την ένταση.

Κατόπιν όλων αυτών που εν τάχει αναφέρω, δεν  αναδίδεται – κάπως έντονη για την ώρα- η οσμή του μπαρουτιού; Καθ’ όσον αφορά τον ελληνισμό που  βρίσκεται από αιώνων σ’ αυτή την περιοχή, το ζήτημα είναι πως πρέπει να υποστηριχθούν, λόγω της μεροληπτικής εναντίον τους στάσης της ουκρανικής νέας κυβέρνησης. Πέραν του ότι ο Γιανούκοβιτς καθαιρέθηκε σαν Ρωσόφιλος και κατέφυγε στο Ρωσικό έδαφος, άρα οι εκεί Έλληνες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα , δηλαδή των εχθρικών απέναντί τους αντιμετωπίσεων από τους νέους πολιτικούς κυριάρχους σφόδρα αντικομουνιστές. Ένα το κρατούμενο λοιπόν.  Πέραν τούτου όμως, σε μια τόσο καθοριστική – για την ειρήνη του κόσμου περίοδο – τι οφείλει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση της παρούσης συγκυρίας; Και το ρωτάω, γιατί η χώρα είναι μπλεγμένη και στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώσεις αμυντικές (κατ’ ουσίαν όμως επιθετικές της Δύσης) στην οποία ανήκωμεν, σύμφωνα με την διαπίστωση του αποθανόντος Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η χώρα μας λοιπόν, μπορεί να … πατήσει πόδι, ισχυριζόμενη την εκεί ύπαρξη του ελληνικού στοιχείου! Αν δεν το πράξει και μετάσχει σε μια – όπως φοβούμαι – πολεμική επιχείρηση, το κρίμα στο λαιμό της!  Όπως και οι ευθύνες για το πώς θα διαμορφωθεί μετά τη κατάσταση στην εν λόγω περιοχή. Γιατί δεν νομίζω πως η κατάσταση, από γεωπολιτική άποψη θα παραμείνει  ως έχει… εθνικά συμφέρουσα λοιπόν είναι μια άρνηση για συμμετοχή της! Πρέπει να τολμήσει να πει έστω μια φορά, το μεγάλο ΟΧΙ! Αλλιώς δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

Όμως αντί γι’ αυτά, δέχονται να εισπλεύσει στη Σούδα η ναυαρχίδα, όπως διαβάζω, του Ουκρανικού στόλου!!! Ωραία διακρατική συμφωνία, έστω σε ναυτιλιακό – στρατιωτικό επίπεδο! Με μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση χαιρετά όπως πριν αρκετά χρόνια οι χιτλερικοί αξιωματούχοι! Κάνοντας τις ράχες μας να δέχονται μια κρυάδα όπως όταν χύνεται πάνω τους παγωμένο νερό. Τόσον δημοκρατικά ανακλαστικά  χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της χώρας μας, στην οποία γεννήθηκε (λέει ) η Δημοκρατία!  Και που στα εδάφη της σαπίζουν τα οστά των εκτελεσμένων από αυτούς που εκτέλεσαν οι πρώτοι διδάξαντες της ναζιστικής χαιρετούρας! Τουλάχιστον εμείς, όσοι βιώσαμε τη φρίκη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, έχουμε κάθε δικαίωμα να ντρεπόμαστε! Και να ζητάμε νοερά συγνώμη από τους νεκρούς της αποφράδας εκείνης περιόδου επειδή συνεργήσαμε με τις ψήφους μας να ‘ρχονται στη Σούδα μας τα καράβια των μιμητών εκείνης της χαιρετούρας… Άκρως λυπηρόν και ταπεινωτικόν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...