Η Pizza Hut στο Ισραήλ χλευάζει την απεργία πείνας των Παλαιστινίων

Date:

«Barghouti, if you’re going to break a strike, isn’t pizza better?». (Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα hut;).

Με αυτήν την ατάκα η Pizza Hut στο Ισραήλ έκανε διαφήμιση, προφανώς και πολιτική, ειρωνευόμενη προκλητικά και κακόγουστα, την απεργία πείνας εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες του Μαρουάν Μπαργκούτι, ηγέτη της Φατάχ που ζει στη φυλακή 15 χρόνια τώρα, και χιλίων πεντακοσίων ακόμη Παλαιστίνιων κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους χρήστες των social media, η Pizza Hut με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρωτεργάτη της απεργίας Μπαργούτι, παρμένη από βίντεο που έδωσε η ισραηλινή φυλακή και υποστηρίζει ότι είχε σπάσει την απεργία πείνας για να φάει μπισκότα και καραμέλα.

Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ στην αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα και στο Twitter, έχει ξεκινήσει εκστρατεία, χρησιμοποιώντας το hashtag #Boycott_PizzaHut.

.Η οικογένειά του και οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο είναι τραβηγμένο στο παρελθόν, τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν και φτιάχτηκε και προωθήθηκε για να αποδομήσει τον παλαιστίνιο ηγέτη και να σπάσει το ηθικό των απεργών πείνας.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας φυλακών που ρωτήθηκε από το Newsweek που δημοσίευσε πρώτο σήμερα το θέμα, αρνήθηκε να απαντήσει αν ο Μπαργούτι έχει σπάσει την απεργία τρώγοντας, λέγοντας μόνο ότι «η ισραηλινή κοινή γνώμη ξέρει πως έφαγε» ενώ η Pizza Hut δεν απάντησε καν όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει. Η δημοσίευση στο Facebook όμως μετά κατέβηκε.

Ο  Μπαργούτι δήλωσε πως «Θέλουμε το hashtag του μποϊκοτάζ να σπείρει ιό», ενώ ο Xavier Abu Eid, από την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης,  έγραψε στο Twitter ότι η «αλυσίδα στο Ισραήλ είναι απλά αηδιαστική, φθηνή και απάνθρωπη. Η Pizza Hut δεν πρέπει μόνο να ζητήσει συγγνώμη, αλλά να αναλάβει δράση».

toperiodiko.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...