Η Terra Creta στην κορυφή των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Date:

Η Terra Creta επιλέχθηκε ως μια από τις δέκα καλύτερες εταιρίες για το Ευρωπαϊκό βραβείο Εισαγωγέα/Εξαγωγέα 2013/2014, ενώ της απονεμήθηκε η διάκριση «Ruban d’Honneur» μετά την κατάταξή της στις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στα πλαίσια του διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2013/2014».

Μετά τα παραπάνω, η Terra Creta περνάει στην τρίτη και τελευταία φάση αξιολόγησης όπου θα επιλεγούν οι νικητές όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις 27 Μάιου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η διάκριση «Ruban d’Honneur» δίδεται σε επιχειρήσεις  που επιλέγησαν κατά την  δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας» ανάμεσα σε 15000 υποψήφιες, και η αξιολόγηση έγινε από ανεξάρτητη και έγκριτη ομάδα κριτών αποτελούμενη από στελέχη του Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου καθώς και Ακαδημαϊκούς. Θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης από τους κριτές, με προσωπική συνέντευξη εκπροσώπου της Terra Creta και των άλλων 99 διακριθέντων με το «Ruban d’Honneur», έτσι ώστε να επιλεγούν οι τελικοί νικητές σε κάθε μία από τις δέκα διαγωνιζόμενες κατηγορίες.

Η Terra Creta, μια 100% κρητική εταιρεία, ιδρύθηκε το 2001 στα Χανιά και σήμερα λειτουργεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κολυμβάρι Χανίων.  Έχοντας κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό και με προσήλωση στην ποιότητα και την καινοτομία, σε πολύ λίγα χρόνια αναπτύχθηκε σε περισσότερες από 20 αγορές ανά τον κόσμο και κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το ελαιόλαδό της είναι το πρώτο ιχνηλατίσημο ελαιόλαδο παγκοσμίως ενώ σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Κολυμβαρίου παράγει υψηλής διατροφικής αξίας ελαιόλαδο εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους για την  έκθλιψη του ελαιοκάρπου, στο υπερσύγχρονο ελαιουργείο της.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Βραβείο  Επιχειρηματικότητας 2013/14

Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας», διοργανώνονται από την RSM International και είναι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα, σχεδιασμένο να αναγνωρίζει και να αναδεικνύει την καινοτομία, τις καλές πρακτικές, την υγιή φιλοσοφία και την εξαιρετική πορεία Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και είναι ανοικτός σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων και ανεξαρτήτως μεγέθους.   (www.businessawardseurope.com.)

Το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας» έχει κυρίως τρείς στόχους

• Προβάλει επιχειρήσεις ως παράδειγμα προς μίμηση
• Αναδεικνύει και επιβραβεύει την επιτυχία ατόμων και επιχειρήσεων.
• Παρέχει «μελέτες περίπτωσης» (case studies) και στοιχεία για διάδοση γνώσης από αυτές τις εξαιρετικές επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες www.terracreta.gr, emm.karpadakis@terracreta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...