Καλά νέα για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Date:

Καλά είναι τα νέα για τους 100 πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, καθώς όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Υποδομών και Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Παναγιώτης Τσακαλίδης, επετεύχθη συμφωνία με τον επιχειρηματία και οι φοιτητές θα παραμείνουν έως το τέλος του Ιουνίου στο συγκεκριμένο κατάλυμα.

Παράλληλα, όπως τόνισε θα υπάρξει μέριμνα και για όσους φοιτητές – κυρίως της Ιατρικής Σχολής – χρειαστεί να παραμείνουν και κάποιες μέρες του Ιουλίου, λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων. «Έχουμε μια ευτυχή εξέλιξη γιατί όλο αυτόν τον καιρό υπήρχε δικαιολογημένη αγωνία από τους φοιτητές».

Από Σεπτέμβρη το επίδομα

Επιπλέον ο κ. Τσακαλίδης αποκάλυψε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη – και έως την υλοποίηση των νέων φοιτητικών εστιών – να προβλεφθεί η χορήγηση επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους φοιτητές, ύψους περίπου 300 ευρώ μηνιαίως , μιας και η εμπειρία από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έδειξε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Παραδέχτηκε πάντως ότι η αγορά του Ηρακλείου είναι δύσκολη όσον αφορά την εξεύρεση φοιτητικής στέγης αλλά θα πρέπει «να πορευτούμε με αυτόν τον τρόπο τα επόμενα χρόνια μέχρι να γίνουν οι νέες φοιτητικές εστίες».

Εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια για την έκδοση μίας κοινής υπουργικής απόφασης η οποία θα προβλέπει ότι το «έργο» της στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών θα μείνει και τα επόμενα χρόνια στην ευθύνη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και στη συνέχεια στόχος είναι να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μία νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την χορήγηση του επιδόματος από το Ίδρυμα. «Πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να είμαστε έτοιμοι το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, πριν τον Σεπτέμβριο σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...