Κομφούζιο με πέντε (5) διαφορετικές κινητοποιήσεις στα Χανιά για την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 30 Μάη

Date:

Στα Χανιά είχαμε συνηθίσει να έχουμε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή τη φορά όμως θα έχουμε πέντε.

Σταθερή παραμένει η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10.30 το πρωί, όμως, από εκεί και πέρα τα πράγματα μπερδεύουν.

Έτσι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων δε θα κάνει την κινητοποίησή του στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, όπως ήταν το καθιερωμένο, αλλά στην Εφορία Χανίων, στις 10 το πρωί.

Άλλοι φορείς θα πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους στην Πλατεια Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και το ΝΑΡ δε συμμετέχουν στην  κινητοποίηση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς καταγγέλλοντας την «εθνική ημέρα δράσης» αν και στη συγκέντρωση της Αγοράς δε συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο. Αντ’ αυτού θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 10.30 έξω από το Δημαρχείο Χανίων.

Ξεχωριστή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας Παράρτημα Χανίων, στις 9 το πρωί, έξω από την Εθνική Τράπεζα. Μέσα σε όλα αυτά, ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση δεν εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων αφού βρίσκεται υπό διάσπαση και δεν προέκυψε συμφωνία.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην Πλατεία 1866

Πιο αναλυτικά, για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έχουν δημοσιοποιήσει καλέσματα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων (ο οποίος καλεί τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα μαγαζιά τους μέχρι τις 11 το πρωί), ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων – Ποτών, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων (με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Κόμβο Μουρνιών), το Συνδικάτο Κατασκευών ν. Χανίων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων στην συνεδρίαση του διοικητικού του συμβούλιου του στις 25/5 αποφάσισε και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μαΐου στις 10 π.μ. στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων) μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε από κοινού  αγώνες στην εφορία ,στην ΔΕΗ ,στον ΕΦΚΑ ,στα μπλόκα της μικρής αγροτιάς αποδεικνύοντας στην πράξη την αναγκαιότητα αλλά και την δύναμη της πραγματικής κοινωνικής συμμαχίας.

Συνάδελφοι ,σες  την Τετάρτη 30 Μαΐου κλείνουμε τα μαγαζιά μας μέχρι τις 11 π.μ. διαμαρτυρόμαστε κατά των πολιτικών που επιβάλουν εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις ,βαριά φορολογία για τους μικρούς εμπόρους, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ,χαράτσια, κατασχέσεις ακόμα και για 500 ευρώ ,ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α. Σας καλούμε μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που μας αφανίζουν από τον εμπορικό χάρτη για να μεγαλώσουν τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των   οικογενειών μας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα:

Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους μικρούς εμπόρους και τους  αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ . Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

Όλοι και όλες στον αγώνα!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι παραμύθια!

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, μαζί με κυβέρνηση και κόμματα του μνημονίου προπαγανδίζουν τη «δίκαιη ανάπτυξη». Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου. Να πούμε «περασμένα ξεχασμένα».

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει «μεταμνημονιακή» εποχή. Υπάρχει όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων ετών, υπάρχουν νέες θυσίες, νέα μέτρα, νέα επίθεση. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής κατοικίας.

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός!

Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ που βρίσκεται σε μόνιμη διαπραγμάτευση με το υπουργείο, χωρίς να οργανώνει το κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προς την κατεύθυνση της δυναμικής αντιπαράθεσης με τις κυβερνητικές επιλογές. Αντίθετα, σπέρνει την ελπίδα της «καλύτερης δυνατής λύσης» στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου, παρά το ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε από πέρυσι το Μάιο τις προθέσεις της, όταν άρχισε το ξήλωμα του ν. 4415/16 λίγους μήνες μετά την ψήφισή του. Ενδεικτικό είναι ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία  τον Ιανουάριο, τότε που η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να καταφέρει με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Είναι υπόθεση όλων μας!

Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, πιο οργανωμένα μέσα από τη δράση στο σωματείο μας, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Ο Σύλλογος Γυναικών νομού Χανίων

Εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων μέλος της ΟΓΕ σε καλεί στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή. Τη στιγμή που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας, η κυβέρνηση μας μιλά για “δίκαιη ανάπτυξη”! Η “δίκαιη ανάπτυξη” όμως σημαίνει: πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, εργασία χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, απολύσεις εγκύων.

Σημαίνει μονιμοποίηση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.  Σημαίνει δουλειά με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και τους υποκατώτατους μισθούς για τις νέες γυναίκες. “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει τελικά  εργασιακός μεσαίωνας στον οποίο  μας καταδικάζει να ζούμε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στη “μεταμνημονιακή εποχή” θα είναι εδώ ακόμα ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τα συγχαρητήρια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ). Και ας μη ξεχνάμε πως αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών σε συνθήκες ειρήνης είναι αυτοί που μας στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθούμε για τα συμφέροντά τους. Γι αυτό και η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής μας. Γι αυτό και βάζει εμάς να αιμορραγούμε για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εξοπλισμούς. Από την άλλη πλευρά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ) έρχεται με αιτήματα κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μονοπωλίων. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με  εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους  αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Απαιτούμε :

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καμιά απόλυση εγκύου.

Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.

Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Το Σωματείο Τροφίμων Ποτών

Όλα τα προηγούμενα χρόνια νιώσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και βιομήχανοι.

Ενώ οι βιομήχανοι στο κλάδο έχουν αύξηση στα κέρδη τους, εμείς οι εργαζόμενοι ζούμε με όλο και λιγότερα. Δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με το φόβο της ανεργίας, με τσακισμένους μισθούς, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας .

Ξέρουμε πολύ καλά, τι σημαίνουν επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα. Ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα αν δεν τα σταματήσουμε εμείς. Σχεδιάζουν νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη διεύρυνση ελαστικών σχέσεων εργασίας, νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις.

Για εμάς η «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει την αμοιβή με τα ψίχουλα του κατώτατου βασικού μισθού. Εκεί που οι εργαζόμενοι παίρνουν κάτι περισσότερο από αυτά, σε πολλές περιπτώσεις, ένα μέρος των αποδοχών δίνεται ως «οικειοθελής παροχή» της εργοδοσίας που μπορεί να ανακληθεί ως τέτοια ανά πάσα στιγμή.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση. Φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, καταστολή στους εργατικούς –λαϊκούς αγώνες, καταλήστευση άλλων λαών, ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ξαναχάραγμα των συνόρων με το αίμα των λαών.

Οι εργοδότες έχουν στο πλάι τους, τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών στη ΓΣΕΕ που δεν αρνήθηκαν μόνο την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση απέναντι στα μέτρα – φωτιά του πολυνομοσχεδίου και του χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία.

Αρνήθηκαν και την πάλη για Σ.Σ.Ε με αυξήσεις και πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις κλαδικές κινητοποιήσεις. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έβαλαν την υπογραφή τους στο αίσχος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε των 586 και 511 ευρώ.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στον κλάδο μας λειτουργούν ως εντολοδόχοι και εκπρόσωποι της εργοδοσίας, όπως δείχνει το πρόσφατο παράδειγμα της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο. Με εντολή της πολυεθνικής “COCA-COLA 3E” οργανώθηκε Γ.Σ σε κλίμα εκβιασμού για να παρθεί απόφαση αποχώρησης του σωματείου από την Ομοσπονδία στρεφόμενοι ενάντια στην ενότητα στον κλάδο. Στόχο έχουν να προωθήσουν τη στοίχιση των εργαζομένων πίσω από τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα μας βρουν απέναντί τους, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Δεν αποδεχόμαστε εμείς οι παραγωγοί όλου του πλούτου να ζούμε με φόβο και ανασφάλεια. Γνωρίζουμε καλά πως ότι δικαιώματα έχουμε κατακτήσει, ήταν αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης με την εργοδοσία, τους μηχανισμούς της, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της.

Αποτελεί παρακαταθήκη η επιτυχημένη κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη.

Καλούμε τις επόμενες ημέρες όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας να πάρουν αποφάσεις για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 30 Μαΐου.

Να οργανώσουν την δουλειά στο χώρο τους, στο δίπλα εργοστάσιο, να συγκροτηθούν νέες επιτροπές αγώνα στα τμήματα. Να αναλάβουν συλλογικά την ευθύνη για την συμμετοχή και την περιφρούρηση της απεργίας με τους ίδιους τους συναδέλφους, να συντονίσουν την προσπάθεια αυτή με την Ομοσπονδία ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενιαίο τρόπο να δοθεί η μάχη της απεργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

 Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ.

 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

 Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τους εργοδότες.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

Ούτε βήμα πίσω στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου!

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (στα Χανιά 10.00 π.μ. στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων)

Η «ΔΙΚΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΥΣ

Aσίγαστη είναι η επίθεση της άρχουσας τάξης στην εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Το αφήγημα της “δίκαιης” ανάπτυξης που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιστημονικά επιμελητήρια, ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες επαναλαμβάνουν, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα! Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι το προσεχές καλοκαίρι φτάνουμε στο «τέλος των μνημονίων της επιτροπείας», οι υποσχέσεις για «δίκαιη ανάπτυξη» και ελάφρυνση των βαρών, αποτελούν προκλητική ειρωνεία για όλους εμάς που βρισκόμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της επίθεσης κεφαλαίου –κυβέρνησης –ΕΕ.

Νιώθουμε στο πετσί μας πόσο «δίκαιη» είναι η δουλειά με το «μπλοκάκι» χωρίς δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς ακόμα και 580 ευρώ μικτά, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα. Πόσο ”δίκαιες” είναι οι πιέσεις για μετάθεση σε έργα εκτός Αττικής ή εκτός Ελλάδας με τον ίδιο μισθό, η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, η εργοδοτική τρομοκρατία στα εργοτάξια και τα μελετητικά γραφεία, η έλλειψη μέτρων προστασίας που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, η ανεργία, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, οι απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

Το μεταμνημονιακό παραμύθι περιλαμβάνει όχι απλά την παγίωση όλων των αντεργατικών μέτρων που προηγήθηκαν, αλλά και την παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, το διαρκές χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και διατήρησης θετικών ρυθμών στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Απ’ τις αρχές του 2019 έρχεται νέα μείωση 18% στις συντάξεις και απώλεια σχεδόν ενός μισθού από τη μείωση του αφορολόγητου. Το «καρότο» της «δίκαιης ανάπτυξης» πάει πακέτο με το «μαστίγιο», την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, την ένταση της κρατικής καταστολής: χτύπημα απεργιακών και λαϊκών κινητοποιήσεων, αυτεπάγγελτες διώξεις και ΜΑΤ.

Τα δικά τους κέρδη πατάνε πάνω στις δικές μας θυσίες ακόμα και στο αίμα μας

Τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα δεν αποτελούν λαθεμένες επιλογές της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, ούτε «λάθος συνταγές» με τις οποίες επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το «αναπτυξιακό πρόβλημα». Η θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου απαιτεί φτηνή εργατική δύναμη, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων. Οι μισθοί φτώχειας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή η ένταση της εκμετάλλευσης, μεταφράζονται σε κέρδη των ομίλων. Τα έσοδα από τη φοροληστεία, την εισφοροληστεία του ΕΦΚΑ, τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών και την περικοπή κοινωνικών δικαιωμάτων και δαπανών κατευθύνονται ως κρατική χρηματοδότηση στους ομίλους, ως τοκοχρεωλύσια στους δανειστές. Οι κρατικές επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται αποτελούν «χρυσοφόρα» πεδία επένδυσης για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους, ενώ η επιτάχυνση – ολοκλήρωση των μέτρων «απελευθέρωσης» της αγοράς ανοίγει το δρόμο στους ομίλους για απόσπαση νέων μεριδίων αγοράς με τον βίαιο εκτοπισμό και προλεταριοποίηση των αυτoαπασχολούμενων.

Ακόμα και εάν αποκατασταθούν υψηλοί ρυθμοί καπιταλιστικής ανάπτυξης, εάν υπάρξουν σταθερά πλεονάσματα και διευθετηθεί η «βιώσιμη» αποπληρωμή του χρέους, είτε με «μαξιλάρι» από τα ματωμένα πλεονάσματα είτε με «προληπτική γραμμή»,  η ίδια πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζεται από κάθε αστική κυβέρνηση, με διαφορετικό νέο «αφήγημα». Η αλυσίδα της αντιλαϊκής επίθεσης συμπληρώνεται με το μεγάλο παζάρι διεθνών επιχειρηματικών ομίλων και  ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και της μεταφοράς του, των σφαιρών επιρροής στην περιοχή μας. Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, για την ανάδειξη της χώρας σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο, όπως επιδιώκει το κεφάλαιο, μόνο κινδύνους προμηνύει για το λαό. Αυτό επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, η ένταση των τουρκικών διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων. Η ανάδειξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟ –ΗΠΑ στα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή, όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και τη λαϊκή ευημερία, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ο λαός να πληρώσει ακριβά την επιδίωξη της άρχουσας τάξης να διασφαλίσει τα κέρδη και την εξουσία της.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους Νατοϊκούς δολοφόνους στη Συρία και ανακηρύσσει σε στρατηγικό εταίρο το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ, που δολοφονεί εν ψυχρώ αμάχους και παιδιά.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι άθλιοι εργατοπατέρες του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ταγμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως στήριξαν τις προηγούμενες, να εξασφαλίσουν «σιγή νεκροταφείου», για να περάσει και τα επόμενα προαπαιτούμενα ολοκληρώνοντας το ρόλο που ανέλαβε από τα πολιτικά της αφεντικά: να φέρει σε πέρας τη «βρώμικη» δουλειά που δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), λίγο μετά μετά την αποκάλυψη της «γύμνιας» τους, στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, αποφάσισαν μια απεργία στο πλαίσιο της συμμαχίας με το ΣΕΒ και τις ηγεσίες των ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, επιστημονικών Επιμελητηρίων προβάλλοντας αιτήματα κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, απέναντι από τις ανάγκες μας. Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Μας καλούν να διαδηλώσουμε και να απεργήσουμε για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουμε δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που τον περασμένο Γενάρη δεν προκήρυξαν ούτε μια απεργία «στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να περάσει όλα τα μέτρα της 3ης Αξιολόγησης , πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις, τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.

Στις 30 Μάη απεργούμε!

Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο! Οργανώνουμε την αντεπίθεση!

Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με ταξικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζί με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά!

Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική επίθεση, οργανώνουμε τον αγώνα μας με τη σημαία των αναγκών μας!

Στη μάχη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων που μας αφαίρεσαν, για αναπλήρωση των απωλειών της κρίσης

Στην κοινή μάχη για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των τριών Μνημονίων, για την επαναφορά και υποχρεωτικότητα εφαρμογής των ΣΣΕ

Για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας με το ΔΠΥ, για σταθερές εργασιακές σχέσεις

Για την κατάργηση της ανταποδοτικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση, του νόμου Κατρούγκαλου και του συνόλου του αντιασφαλιστικού πλαισίου. Για να πληρώσουν για την κοινωνική ασφάλιση οι εργοδότες και το κράτος

Για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των κατασχέσεων για χρέη των εργαζομένων

Για την κατάργηση της φοροληστείας στο λαϊκό εισόδημα και για να φορολογηθεί το κεφάλαιο

Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, με προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται! Καλούμε κάθε συνάδελφο σε κάθε χώρο δουλειάς να αγωνιστούμε συλλογικά, μέσα από το Σωματείο, να δυναμώσουμε τη δική μας ταξική οργάνωση. Μόνο συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε αυξήσεις στον κατώτερο μισθό και προσλήψεις με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Μόνο συλλογικά μπορούμε να αμυνθούμε στην εργοδοτική επίθεση, να αποκρούσουμε τη νέα επιχείρηση των Ομίλων (βλ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ), μέσα από Κώδικες Δεοντολογίας να αποσπάσουν δηλώσεις «νομιμοφροσύνης», να περιορίσουν και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και την πολιτική παρέμβαση στους εργασιακούς χώρους, να καθιερώσουν το χαφιεδισμό ως πρακτική της εργοδοσίας ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Μόνος δρόμος για την κατάκτηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι οι εργαζόμενοι σε Κατασκευαστικούς Ομίλους και Τεχνικές –Μελετητικές Εταιρείες να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς, να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του Σωματείου για απεργιακές κινητοποιήσεις με πραγματικούς απεργούς, να σταματήσει η παραγωγή με συλλογική απόφαση των ίδιων των συναδέλφων. Πρώτο σημαντικό βήμα η μαζικοποίηση των επιτροπών αγώνα των μελών μας στα μεγάλα εργοτάξια και στα γραφεία των μονοπωλιακών ομίλων. Προϋπόθεση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Κλάδο είναι η ενότητα και συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων, ενάντια στους κοινούς εργοδότες.

Οφείλουμε να δυναμώσουμε την κοινή δράση με τις δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων τεχνικών για την κοινωνική συμμαχία στον κλάδο, ενάντια στις ηγεσίες ΤΕΕ και Επιστημονικών Συλλόγων, ενάντια στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη φοροληστεία, την πολιτική της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος, ενάντια στους κατασκευαστικούς ομίλους και τις Μελετητικές εταιρείες, τις εταιρείες παροχής Τεχνικών –Επιστημονικών Υπηρεσιών.

Η γραμμή του υποτιθέμενου «τρίτου πόλου» ανάμεσα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τη συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αντικειμενικά υπονομεύει την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Είναι η ίδια τυχοδιωκτική γραμμή των συνδικαλιστικών δυνάμεων που καλούν σε απεργοσπασία στις 30 Μάη, ενώ ταυτόχρονα καλούν σε μαζική διαμαρτυρία(!!) κατά του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν σηκώνουν τώρα για πρώτη φορά τη σημαία της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του αφοπλισμού του εργατικού κινήματος. Σ’ όλες τις προηγούμενες απεργίες συγκρούστηκε και συγκρούεται η γραμμή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ταξικής συνεργασίας με τη γραμμή της ταξικής πάλης που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, με την αντικαπιταλιστική γραμμή του ΠΑΜΕ. Το όποιο κάλεσμα για απεργοσπασία αντί για μαχητική αντιπαράθεση σχετικά με τη γραμμή πάλης και την οργάνωση του αγώνα, στην απεργία της 30 Μάη, όχι μόνο δεν αποδυναμώνει τη ΓΣΕΕ, αλλά τη βοηθά να φορά τη μάσκα του απεργού αγωνιστή και να εγκαλεί τις πραγματικές ταξικές δυνάμεις για υπονόμευση της απεργίας. Βοηθά στη συγκάλυψη και στην αντιστροφή της πραγματικότητας. Η απεργία της 30 Μάη μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα των ταξικών σωματείων και ομοσπονδιών.

Η πετυχημένη οργάνωση της πάλης απαιτεί να σημαδέψουμε  τον πραγματικό αντίπαλο, να συμπορευτούμε με εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να συγκρουστούν με τα μονοπώλια, το κράτος τους, την κυβέρνησή τους, με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ. Όλοι μπορούμε να αναλογιστούμε ποια θα ήταν η κατάσταση σήμερα αν δεν υπήρχε η αγωνιστική δράση και στάση του ΠΑΜΕ, ο πρωτοπόρος ρόλος του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Παλεύουμε για:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών – φορομπηχτικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, των μνημονίων, όλων των νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των σωματείων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.

Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο). Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη.

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, παροχές. Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας με πραγματικές αυξήσεις. Συντονιζόμαστε με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων για την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ στα εργοτάξια.

Άμεση μείωση των εισφορών. Καμία είσπραξη αναδρομικών οφειλών. Όχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία! Άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Attica Bank. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από χρέη προς τα ταμεία, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας! Επίδομα ανεργίας για όλους (και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι») για όσο διαρκεί η ανεργία.

Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς (στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες). Κατάργηση του ΚΕΑΟ και των ρυθμίσεων για τις κατασχέσεις! Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες.

Όχι στη φοροληστεία. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, φόρος 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθό, ΔΠΥ), με προσανατολισμό στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης. Κατάργηση των ιδιωτικών ΕΞ.Υ.Π.Π. και δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας, ενταγμένου στο αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Να πληρώσει το κεφάλαιο για τον επαγγελματικό κίνδυνο. Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.

Ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Άδεια κυήσεως, τοκετού, γαλουχίας και φροντίδας των νεογέννητων, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (μισθό, ΔΠΥ), αντίστοιχα δικαιώματα για τις αυτοαπασχολούμενες. Κρατικό δίκτυο υποδομών, με δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τους ανάπηρους. Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες.

Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, το ακαδημαϊκό δίπλωμα μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς των σπουδών σε κύκλους και των ιδρυμάτων σε κατηγορίες. Καμιά μετατόπιση της «τεχνικής ευθύνης» από το κράτος και την εργοδοσία στον εργαζόμενο.

Κατάργηση του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου για την εμπορευματοποίηση της γης και των δασικών εκτάσεων, του νερού, των φυσικών πόρων. Απόσυρση των Χωροταξικών Σχεδίων που υποτάσσουν τη χρήση γης στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση, μεταφορές). Πάλη ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου δημόσιων/ιδιωτικών έργων και μελετών που επιταχύνουν τη συγκέντρωση μελετών και έργων στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

ΣΤΟΠ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων

Αγρότες – κτηνοτρόφοι

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάη στις 10:30πμ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Προσυγκέντρωση στις 10πμ στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα.

Για να παλέψουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τ’ αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες,  για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Από δω, μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να αγωνιστούμε  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της  ΕΕ που μας καταστρέφουν.

Να βροντοφωνάξουμε, όλοι μαζί,  κατά της πολιτικής  που επιβάλλει εξευτελιστικούς  μισθούς και πενιχρές συντάξεις στους εργαζόμενους,  βαριά φορολογία και ασφαλιστική ληστεία στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους,  μεγάλη ακρίβεια στις δημόσιες υπηρεσίες και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης σε όλα τα λαϊκά στρώματα.

Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στην δικιά μας επιβίωση, αλλά και στη διαβίωση του λαού μας.

Να απαιτήσουμε:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θ’ αφήνουν ένα κέρδος το οποίο θα μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση

Μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνά αγροτικά μέσα και εφόδια  και την κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλονται στους παραγωγούς

Δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ  για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο  από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες.

Ετσι  θα μπορέσουμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα  για την κάλυψη των λαϊκών  αναγκών.

Αγρότες – κτηνοτρόφοι

Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει την γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών- καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.   Μέσα από του αγροτικούς μας συλλόγους προετοιμαζόμαστε για το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης

Συνεχίζουμε  – θα νικήσουμε

Το Συνδικάτο Κατασκευών ν. Χανίων

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων».

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους άνεργους στους άλλους κλάδους της παραγωγής, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους συνταξιούχους ενάντια στην αντεργατική πολιτική.

Παλεύουμε αποφασιστικά για ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη φοροληστεία.

Διεκδικούμε μέτρα για την προστασία των ανέργων, την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Συνάδελφοι,

Η Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία, που πραγματοποιήσαμε μέσα στο Μάρτη, φανέρωσε δυνατότητες και προϋποθέσεις για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας. Έσπασε την αδιαλλαξία της μεγαλοεργοδοσίας, που εξοπλισμένη με το νομοθετικό οπλοστάσιο που της εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε «κολαστήρια» με πάμφθηνους και άγρια εκμεταλλευόμενους εργάτες.

Η υπογραφή δύο εργοταξιακών συμβάσεων στα δύο μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής (Αστέρας Βουλιαγμένης και Φαληρικού όρμου) είναι η ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του αγώνα μας. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά με μεγαλύτερη επιμονή.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε συνδέεται με το σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε. Ξέρουμε καλά ότι το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις τους. Εκεί, που αναγκάζονται κάτω από το βάρος του αγώνα μας να συναινέσουν σε παραχωρήσεις, εκεί, την ίδια ώρα ξεδιπλώνουν τους αντιλαϊκούς τους σχεδιασμούς για να εξασφαλίσουν νέα κέρδη και να δημιουργήσουν νέες, πιο ευνοϊκές συνθήκες για τα συμφέροντά τους με την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργατών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύκλο επίθεσης και αντεργατικών μέτρων που συνοδεύουν το κλείσιμο της αξιολόγησης της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Όσο θα ξεδιπλώνεται η αντεργατική επίθεση τόσο θα δυναμώνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη» ανάπτυξη για «καθαρή έξοδο» και «τέλος των μνημονίων». Όσα ψέματα και αν πουν, κανένας εργάτης δεν πρέπει να ξεγελαστεί γιατί την κόλαση που ζει σήμερα, θα τη ζει και μετά τον Αύγουστο που η κυβέρνηση διατυμπανίζει ως σταθμό για επιστροφή στην «κανονικότητα».

Δε μπορεί να υπάρξει «δίκαιη» ανάπτυξη με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους.

Δε μπορεί να γίνει «παράδεισος» η κόλαση των εργαζομένων με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, μεροκάματα και συντάξεις πείνας, ανεργία και ψευτοαπασχόληση, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, με φόρους να αυξάνονται και το αφορολόγητο να μειώνεται.

Δε γίνεται «δίκαιη» ανάπτυξη με ομολογημένους και νομοθετημένους σχεδιασμούς για νέες μεγάλες μειώσεις στις ήδη πολλαπλά ψαλιδισμένες συντάξεις.

Δε γίνεται «δίκαιη» ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει «δίκαιη» ανάπτυξη με τσακισμένους τους μικροεπαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες.

Δεν θα είναι «δίκαιη» η ανάπτυξη για τους μικρομεσαίους αγρότες που κάθε χρόνο χάνουν τη γη από τα χέρια τους και δε τους φτάνουν τόσοι κόποι και σκληρή δουλειά για να εξασφαλίσουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Δε γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα», που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, με καταδίκες συνδικαλιστών, με δεκάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Αυτή η «ανάπτυξη», που υπόσχεται η κυβέρνηση, η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «κανονικότητα», που επικαλούνται, είναι «τα θέλω» και οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνει κέρδη για τους λίγους και φτώχεια, εξαθλίωση για εμάς τους πολλούς.

Η απόφαση μας είναι μία: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, για όλα!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

Απορρίπτουμε τη γραμμή πάλης της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΧ που εδώ και δεκαετίες έχουν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με το ΣΕΒ, τους επιχειρηματίες, τους κυβερνώντες και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους, μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική.

Όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται ως «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, επιδιώκουν να βάλουν τους αγώνες στα «καλούπια» που θέλουν τα αφεντικά.

Να μας πείσουν ότι «εργάτες και αφεντικά» είμαστε μια «ωραία οικογένεια», με κοινά συμφέροντα.

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος, αποφασιστικός αγώνας, δίπλα στα σωματεία μας, στη γραμμή πάλης της Ομοσπονδίας μας, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Σε αυτό τον αγώνα έχουμε συμφέρον να βρεθούμε όλοι όσοι χτυπιόμαστε από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που το υπηρετούν.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες μπορούμε και πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας.

Η συγκέντρωση της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς

Στη συγκέντρωση της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς καλούν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων και η Πρωτοβουλία Παρέμβασης Εκπαιδευτικών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων

Το τέλος των μνημονίων δεν μπορεί να είναι άλλο από το ξήλωμά τους. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα με την οποία μπορούν να συμβιβαστούν οι θυσίες και οι αγώνες που έκαναν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι μόνη πραγματικότητα με την οποία μπορεί να συμβιβαστεί το εργατικό και το εκπαιδευτικό κίνημα.

Διεκδικούμε πίσω ότι μας άρπαξαν. Δεν συμβιβαζόμαστε με το δήθεν τέλος των μνημονίων που θα σημάνει παράλληλα ότι η λιτότητα θα συνεχίζεται μέχρι το 2060. Δεν υπάρχει οριστική διέξοδος από την κρίση όπως λέει η κυβέρνηση, όταν ο κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να παρουσιάζει θηριώδη πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2023. Οι ιδιωτικοποιήσεις των βασικών αγαθών του ρεύματος, του νερού, των συγκοινωνιών, το νέο χτύπημα των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων, οι απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ, η υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών οι αντιαπεργιακοί νόμοι είναι δείγματα ότι οι πολιτικές  που ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια συνεχίζονται.

Τα ίδια και στην εκπαίδευση. Αντί να δούμε πολιτικές που επεκτείνουν τη δημόσια εκπαίδευση, το υπουργείο παιδείας προωθεί πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές του ΟΟΣΑ, της ΕΕ. Η συνεχιζόμενη αδιοριστία και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών, το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το 30ωρο, η άρνηση επαναφοράς του υπεύθυνου εκπαιδευτικού στο ολοήμερο, η επιλεκτική εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής και μάλιστα χωρίς να  προκύπτει «δαπάνη για το δημόσιο», οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, η αναγκαστική μετακίνηση παιδιών που «περισσεύουν» σε όμορο σχολείο όταν οι εγγραφές στην Ά Τάξη θα ξεπερνούν τις 25 (που θα οδηγήσει σε μείωση θέσεων εργασίας, υπεραριθμίες, μείωση οργανικότητας σχολείων και δημιουργία πολλών πληθωρικών τμημάτων), η επιστροφή της αξιολόγησης, η συγχώνευση των υποστηρικτικών δομών, αποδόμηση της ειδικής αγωγής διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό τοπίο σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση.

Στις 30 Μάη απεργούμε ξανά μαζί με όλους τους εργαζόμενους Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι η συνέχεια των απεργιών ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο της κυβέρνησης, των κινητοποιήσεων σε σχολεία, νοσοκομεία και δήμους, που απαιτούσαν μαζικές προσλήψεις, και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Είναι συνέχεια από την απεργία 25 Απρίλη όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, και οι εκπαιδευτικοί. Η απεργία στις 30 Μάη μπορεί να λειτουργήσει ως  κλιμάκωση και γενίκευση όλων αυτών των αγώνων.

Δεν απεμπολούμε τα εργατικά αιτήματα που διαμορφώθηκαν μέσα από τους πιο επίμονους και διαρκείς αγώνες μέσα στην τελευταία οκταετία. Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Η λύση στην κρίση βρίσκεται στην αποφασιστική σύγκρουση με τη βαρβαρότητα των πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, στη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, τη γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου.  Διεκδικούμε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο, ανοιχτό σε όλους που θα πολεμά τις διακρίσεις εξαιτίας της καταγωγής, του χρώματος, της θρησκευτικής επιλογής και  του φύλου. Που θα προάγει την κριτική σκέψη, τη συλλογικότητα και τον άμεσο δημοκρατικό έλεγχο από του ίδιους τους λειτουργούς του.

Καλούμε όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μαζικοποιώντας τα μπλοκ του Συλλόγου μας και διατρανώνοντας τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας.

Διεκδικούμε:

Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Δημιουργία των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών`

Καμία απόλυση- κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών.

Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Κατάργηση του 3848

Καμιά αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολική μονάδας. Κατάργηση του νομικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό.

Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήμα σχολείου και νηπιαγωγείου.

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Λέμε όχι στο φθηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, των ταξικών φραγμών.

Στήριξη της ειδικής αγωγής

Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Η Πρωτοβουλία Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ” ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ!

Συγκέντρωση 11:00πμ, Πλ. Δημοτικής Αγοράς

        Καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 30 Μάη, προτάσσοντας το αγωνιστικό πλαίσιο που έχουμε ψηφίσει επανειλημμένα στις Γενικές μας συνελεύσεις

        Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην αντιδραστική «Κοινωνική συμμαχία» μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις,  καθώς το πλαίσιό της  δεν υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά  των εργοδοτών και καλούμε ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσουν.

        Με τη μαζική συμμετοχή μας να χαλάσουμε τη «σούπα» της «Κοινωνικής συμμαχίας», να απαιτήσουμε την συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της 4ης αξιολόγησης και να πάρουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωσή τους μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία

Να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε  μαζική απεργία και διαδήλωση των  δυνάμεων του εργατικού κινήματος που βάζουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για να ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια. Η επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τσαλακωθεί το πλαίσιο «εθνικής συμφιλίωσης» της «κοινωνικής συμμαχίας» και να στείλει το μήνυμα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ότι οι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται- όπως αυτοί- με τα αφεντικά την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο κήρυξαν την  απεργία οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι εταίροι τους στην αντιδραστική «Κοινωνική συμμαχία» (εργοδοτικές οργανώσεις + επαγγελματικές ενώσεις) αλλά κυρίως το πλαίσιό τους με το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι εργοδότες και εργαζόμενοι, θύτες και θύματα, έχουμε κοινά συμφέροντα, σηματοδοτούν την προσπάθεια(των άθλιων αυτών ηγεσιών) πολιτικού και οργανωτικού αφοπλισμού του εργατικού κινήματος.

Κι ενώ η 4η αξιολόγηση είναι προ των πυλών με τις γνωστές συνέπειες για τους εργαζόμενους, οι ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, αντί να κλιμακώσουν τους αγώνες φτιάχνουν «κοινά πλαίσια αγώνα» με τα αφεντικά. Αντί να συντονίσουν τις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δεν λένε κουβέντα για το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Αντί να οργανώσουν απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μιλάνε για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αντί να προβάλλουν τα εργατικά αιτήματα, για αυξήσεις, προσλήψεις, εθνικοποιήσεις, μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ακούγεται ως ανέκδοτο, όταν την ίδια στιγμή οι «θεσμοί» απαιτούν και η κυβέρνηση ψηφίζει: νέες περικοπές σε μισθούς, δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών (ΔΕΗ κτλ), αντισυνδικαλιστικό νόμο, αξιολόγηση. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων» στην πράξη σημαίνει ότι οι πολιτικές που ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια συνεχίζονται. Τα ίδια και στην εκπαίδευση. Το υπουργείο παιδείας προωθεί πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές του ΟΟΣΑ, της ΕΕ. Η συνεχιζόμενη αδιοριστία και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών, το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το 30ωρο, ο νέος γύρος καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και οι συγχωνεύσεις τμημάτων στη γενική παιδεία δείχνει την προοπτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.

Ως Πρωτοβουλία-Παρέμβαση Εκπαιδευτικών θεωρούμε ότι η απεργία είναι το πιο ισχυρό όπλο μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Με τη μαζική συμμετοχή μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια και τις φιέστες με την εργοδοσία!

Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε  μαζική απεργία και διαδήλωση των  δυνάμεων του εργατικού κινήματος που βάζουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για να ανατρέψουμε τα μνημόνια.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την συμμετοχή της στην «Κοινωνική Συμμαχία». Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

   Ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων , όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση.

  Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.

Παλεύουμε για:

     την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας. Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης και 4ης αξιολόγησης

     Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

     Διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιουργήσαμε οι εργαζόμενοι και επειδή η πληρωμή του δεν αφήνει κανέναν πόρο για τις ανάγκες μας.

30/5, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ μαζί το ΣΕΠΕ Χανίων, και το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου 11πμ, πλ. Δημ. ΑΓΟΡΑΣ

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί, ντόπιοι, μετανάστες, πρόσφυγες εργάτες και όλο το αντιφασιστικό κίνημα. Πλάι στις μάχες για προσλήψεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, παλεύουμε για να σταματήσουμε τη φασιστική απειλή. Η βάρβαρη επίθεση στον Γ. Μπουτάρη από ομάδα φασιστών τραμπούκων ως δήθεν αγανακτισμένοι Πόντιοι είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας και αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τις νεοναζιστικές συμμορίες. Στην προσπάθειά τους να ξαναβγούν στις γειτονιές, έχουν ξαναρχίσει απροκάλυπτες επιθέσεις ταγμάτων εφόδου με θύματα φτωχούς μετανάστες εργάτες, όπως στο Περιστέρι και στα Σεπόλια. Αποθρασύνονται από την εγκληματική συγκάλυψη της αστυνομίας και από την έξαρση του εθνικιστικού λόγου για το Μακεδονικό και τους ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς.

Διεκδικούμε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής με καταδίκη σε ισόβια των δολοφόνων νεοναζί και να κλείσουν τα γραφεία τους. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι εγκλεισμός σε απάνθρωπες και ανθυγιεινές συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αποκλεισμός στα νησιά. Λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για τον πόλεμο, για να μπορεί κάθε ανασφάλιστος, μετανάστης και πρόσφυγας να έχει πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, κάθε μεταναστόπουλο και προσφυγόπουλο καλοδεχούμενο στα σχολεία.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια

Στις 30 Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε πανεργατικά. Βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλους τους χώρους δουλειάς και πλημμυρίζουμε τους δρόμους όλων των πόλεων. Κάνουμε τις 30 Μάη αφετηρία, για να ξεδιπλωθεί ένα δυνατό απεργιακό κίνημα που δεν θα αφήσει να περάσει «η ανάπτυξη» που ονειρεύονται κυβέρνηση αφεντικά και δανειστές, πάνω από τα δικαιώματα μας.

Η απεργία αυτή έρχεται σαν η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Τον Γενάρη ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο της κυβέρνησης. Το Φλεβάρη και τον Μάρτη με τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε σχολεία νοσοκομεία και δήμους, που απαιτούσαν μαζικές προσλήψεις, και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Είναι συνέχεια από την απεργία 25 Απρίλη όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, και οι εκπαιδευτικοί. Η απεργία στις 30 Μάη είναι η κλιμάκωση και η γενίκευση όλων αυτών των αγώνων που η επιτυχία της θα ανοίξει την προοπτική να συνεχίσουμε απεργιακά για να ξηλώσουμε τα μνημόνια τους.

Όλο και μεγαλύτερα κομμάτια εργαζόμενων καταλαβαίνουν πως οι υποσχέσεις ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, η οικονομία μπαίνει σε κατάσταση ομαλοποίησης και όλοι θα ζήσουμε καλύτερα είναι απλά παραμύθια. Ήδη οι εκπρόσωποι της τρόικας αδειάζουν τα όνειρα της κυβέρνησης, η υπόσχεση για μείωση του αβάσταχτου χρέους, μένουν απλά υποσχέσεις, ενώ εκβιάζουν και απαιτούν σκληρή εποπτεία στην δημοσιονομική πειθαρχία δηλαδή στην συνέχιση της λιτότητας και των περικοπών. Η Αργεντινή που οδηγείται ξανά στα νύχια του ΔΝΤ δείχνει το μέλλον και για τον Τσίπρα.

Γιατί έτσι και αλλιώς, η «ανάπτυξή» τους είναι με τσακισμένους μισθούς, με απολύσεις και ανεργία, με ιδιωτικοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά αγαθά και με χτύπημα των συνδικάτων. Είναι «ανάπτυξη» για τα αφεντικά και θυσίες για πολλά ακόμη χρόνια για τους εργάτες. Την ίδια ώρα στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, διεκδικώντας ανταλλάγματα και κέρδη, οξύνοντας την σύγκρουση με τους καπιταλιστές της Τουρκίας, για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, θυσιάζοντας δις ευρώ για φρεγάτες, F-16, νέους εξοπλισμούς και όχι για μισθούς, συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία.

Η απεργία μας στις 30 Μάη θα είναι ταυτόχρονα και μια απάντηση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που αντί να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες φτιάχνουν «κοινά πλαίσια αγώνα» με τα αφεντικά. Αντί να συντονίσουν τις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δεν λένε κουβέντα για το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Αντί να οργανώσουν απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μιλάνε για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αντί για τα εργατικά συμφέροντα, μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Η επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη θα στείλει και το μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι οι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται όπως αυτοί με τα αφεντικά την κυβέρνηση και τους δανειστές αλλά συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων στην Εφορία Χανίων

Με ξεχωριστό κάλεσμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Εφορία Χανίων.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες των Χανίων που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 Μάη και να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στην Εφορία (ΔΟΥ) Χανίων.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία εντείνει την ανεργία, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και έχει προχωρήσει ξεδιάντροπα σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των θυμάτων της κρίσης. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης. Χωρίς λουκέτα και στρατιές ανέργων!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ στις 10:00 π.μ. στην  ΕΦΟΡΙΑ (ΔΟΥ) ΧΑΝΙΩΝ

Συγκέντρωση Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας έξω από την Εθνική Τράπεζα

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας Παράρτημα Χανίων θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή κινητοποίηση στις 9 το πρωί έξω από το Κέντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι  Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας  Νομού Χανίων.

Με ομόφωνη απόφαση της Γραμματείας του ΝΠ    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ  την Τετάρτη 30 Μαίου 2018  – Ημέρα  Πανελλαδικής Απεργίας – ώρα 9 το πρωί έξω από το Κεντρικό Κατάστημα  της  Εθνικής Τράπεζας σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αγωνιστικής διεκδίκησης για   :

1-ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ  πιο έντονα και αποφασιστικά την αγανάκτησή μας για την κατάργηση  της επικούρησής μας από την Εθνική Τράπεζα  ,που συνεχίζεται για 7ο μήνα ,θίγοντας καίρια τη δυνατότητά μας για μία αξιοπρεπή διαβίωση.

2-ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ  τη σταθερή και ανυποχώρητη στάση μας για διεκδίκηση των απωλειών των συντάξεών μας ,που μας αφαίρεσαν το 1/3  του ποσού διαχρονικά με νομοθετικές ρυθμίσεις  και μας έφεραν σε δυσχερή οικονομική θέση τέτοια ώστε να μη μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας .Την ίδια στιγμή που η υπέρμετρη φορολογία , η ανεργία των παιδιών μας , το κόστος ζωής και οι επιβαρύνσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας μας  έχουν αυξηθεί και δεν μπορούμε να ζήσουμε  με αξιοπρέπεια.

3-ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τη Διοίκηση της ΕΤΕ να τιμήσει τις υπογραφές της για τον Λογαριασμό Επικούρησης  , από τον οποίο εδώ και 79 χρόνια μας κατέβαλε τις επικουρήσεις  μας  , που προέρχονταν από τις εισφορές μας και τις εισφορές της Τράπεζας και όχι από το κράτος ( διμερής σύμβαση) , να επιστρέψει τα υπεξαιρεμένα αποθεματικά  του  και να μας αντιμετωπίζει  με έντιμη και ειλικρινή διάθεση ,ως έχοντες συντελέσει διαχρονικά στην επιτυχή πορεία της στην ελληνική οικονομία   και όχι ως ‘’όχλο’’ .Γιατί διαφορετικά έχουμε τη δύναμη οι 16,500 συνταξιούχοι να παρέμβουμε δυναμικά μέσα στη Γενική Συνέλευση  των μετόχων με θεσμικές διαδικασίες με τον συντονισμό του Συλλόγου μας.

4-ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ  με τους εργαζόμενους της Εθνικής , που απεργούν   ,για τη διάσωση   και βελτίωση των υπηρεσιών του Ασφαλιστικού μας φορέα υγείας-ΤΥΠΕΤ – , που κινδυνεύει από τη διακοπή της παροχής της επικούρησης  , από την καθιέρωση της απένταξης    από τον Λογαριασμό Επικούρησης των μετά το 2005 προσληφθέντων στην ΕΤΕ , από την ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ‘’ενοικιαζόμενων’’ εργαζομένων –οι οποίοι δεν ασφαλίζονται στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς  της ΕΤΕ  και από τις στρατιές των χρυσοπληρωμένων συμβούλων που λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές και προκλητικές αποζημιώσεις , όταν αποχωρούν .

5-ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ την πίεσή μας προς τον Σύλλογο Συνταξιούχων για να στραφεί σε πιο δυναμικές διεκδικητικές ενέργειες , με ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας συνταξιούχων πανελλαδικά , μέσω των Νομαρχιακών Παραρτημάτων  με ατομική τηλεφωνική επικοινωνία η μέσω SMS η μέσω mails , με συμπαράταξη με όλους τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ των φορέων , που διεκδικούν αγωνιστικά αξιοπρεπή , ειρηνική και γεμάτη αξίες και ανθρωπιά ζήση.

6- ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στους συναδέλφους μας συνταξιούχους να συμμετέχουν σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις , που διοργανώνονται τοπικά  η πανελλαδικά και να μην περιορίζουν τις ενέργειές τους μόνο σε δικαστικές διαδικασίες –αγωγές. Γιατί –δυστυχώς- αποδεικνύεται διαχρονικά η μη αντικειμενική απόδοση δικαιοσύνης , που ικανοποιεί μονομερώς διεκδικήσεις είτε εργοδοτών , είτε δικαιώνει κυβερνητικές επιλογές  σε βάρος εργαζομένων  και συνταξιούχων, με κήρυξη ως παρανόμων των απεργιακών κινητοποιήσεων  των εργαζομένων και  πρόσφατα τον χαρακτηρισμό ως συνταγματικό του Νόμου Κατρούγκαλου  από το ΣΤΕ .

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Χανίων στις 10.30 το πρωί

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων, το ΝΑΡ Χανίων και η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Χανίων.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων 

Οκτώ χρόνια εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές και τα πλατιά Λαϊκά στρώματα συνεχίζουν  να δεινοπαθούν κάτω από αυτά που επιβάλλουν οι δανειστές και η κυρίαρχη τάξη και εφαρμόζουν σαν πειθήνια όργανα όλες οι κυβερνήσεις και οι συνοδοιπόροι τους.

Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών έχουν ανατραπεί μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα. Η φορολογία χτύπησε κόκκινο. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο. Δεκάδες χιλιάδες σπίτια και Λαϊκές περιουσίες απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Η δημόσια Υγεία και Παιδεία είναι ανύπαρκτες. Υποδομές όπως αεροδρόμια και λιμάνια, επιχειρήσεις στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στις 30 Μαΐου οι διοικήσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και ταυτόχρονα συμμετέχουν μαζί με άλλους φορείς όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, δικηγορικών συλλόγων, Τεχνικού Επιμελητηρίου κ.α. στη λεγόμενη κοινωνική συμμαχία.

Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί πως οι εργατικοί συνδικαλιστικοί φορείς που καλούν στην κινητοποίηση δεν επιχειρούν μόνο να κρύψουν τη μακρόχρονη αδράνειά τους. Προχωρούν σε μια ποιοτική τομή. Το πλαίσιο το οποίο έχουν επεξεργαστεί ενσωματώνει τις διεκδικήσεις του ΣΕΒ και γενικότερα της εργοδοσίας. Είναι σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των Λαϊκών στρωμάτων και των αιτημάτων του εργατικού κινήματος.

Ταυτόχρονα θεωρεί πως αυτό που απαιτείται είναι ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στα μνημόνια, στην κυβέρνηση και στους συνοδοιπόρους της, ένα μέτωπο που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα θα προβάλλει και θα επιβάλλει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση στον αντίποδα των μνημονίων, της λιτότητας και της επιτροπείας.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανεξάρτητα απασχολούμενους, τη νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 30 Μάη, να προβάλλουν και να απαιτήσουν

Την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους

Το σταμάτημα της αρπαγής της Λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

Τον τερματισμό της λιτότητας και την αύξηση μισθών και συντάξεων

Τον τερματισμό της φορολογικής λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων

Την επαναθεμελίωση του εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου

Τη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας

Την αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες

Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και τη στήριξη του δημόσιου τομέα.

Τη μείωση των δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

την Τετάρτη 30/5/2018 στις 10.30 στο Δημαρχείο Χανίων.

Το ΝΑΡ Χανίων

Η 30 Μάη δεν είναι απεργία, είναι συμμαχία με την εργοδοσία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει μεθοδικά, κυνικά και με απόλυτη συνέπεια την παράδοση της εργατικής τάξης, των φτωχοποιημένων μικρομεσαίων στρωμάτων και της νεολαίας στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα της επιχειρηματικής δικτατορίας, της ιμπεριαλιστικής-πολεμικής προετοιμασίας, της καταπίεσης των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της «ανάπτυξης» πάνω στη λαϊκή εξαθλίωση και τη διαρκή σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Με την 4η αξιολόγηση θέλουν να επικυρώσουν όλες τις «μεταρρυθμίσεις», όλους τους νόμους υπέρ του κεφαλαίου και των διεθνών αγορών (για ακόμα πιο ακριβό δανεισμό και ληστρικά επιτόκια), επιδιώκοντας να βάλουν το εργατικό κίνημα στην παράλυση και το γύψο για πολλά χρόνια. Το σχέδιο αυτό, το προωθούν συντονισμένα και με καταμερισμό δυνάμεων, η αστική πολιτική συμμαχία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Σία, με την «κοινωνική συμμαχία» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγαλεμπόρων, βιομήχανων, επιμελητηρίων. Όλου του συναφιού των βολεμένων αυτού του τόπου.

Η «εθνική μέρα δράσης» και η «απεργία» της 30/5 που καλεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους εργοδοτικούς και άλλους φορείς, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό. Δεν είναι μια συνήθης παρέμβαση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, σαν και αυτές που γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες και που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στον εκφυλισμό και στην ήττα. Είναι μια αντιδραστική δράση που τη βαφτίζουν “απεργία”. Στοχεύει στην πλήρη υποταγή του ε.κ. στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο να αγωνίζεται ο εργάτης για τα κέρδη του αφεντικού. Με αιτήματα ανταγωνιστικά προς τα συμφέροντά μας, υπέρ του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Χωρίς καμιά πραγματική εργατική διεκδίκηση. Με κάλεσμα εθνικής συναίνεσης για «την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Είναι μια «απεργία» των απεργοσπαστών της 12 Γενάρη, αυτών που έβαλαν πλάτες να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιόριζε το απεργιακό δικαίωμα και τις εργατικές ελευθερίες. Αυτών που έχουν αντικαταστήσει την ταξική πάλη με τον κοινωνικό εταιρισμό.

Η 30 Μάη είναι μια φιέστα υπέρ της κυβέρνησης και του κεφαλαίου!

Απέναντι στην αντιδραστική στάση του αστικοποιημένου συνδικαλισμού απαιτείται αντίστοιχη τομή στη δράση του μαχόμενου ταξικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Καμιά ταξική δύναμη, κανένας εργαζόμενος και νεολαίος, καμιά αριστερή πολιτική κίνηση δεν πρέπει να στηρίξει την “πανεθνική μέρα δράσης”.

Είναι αδιέξοδη η θέση του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και άλλων δυνάμεων που “καταγγέλλουν μεν το περιεχόμενο της απεργίας, καλούν όμως για την «επιτυχία της» με άλλο πλαίσιο και σε άλλο χώρο! Και οι δύο δυνάμεις δεν επιλέγουν να προωθήσουν διαφορετικό αγωνιστικό, ταξικό σχέδιο σε ενότητα περιεχομένου, μορφών και οργάνωσης, χωρίς την “κοινωνική συμμαχία” και ενάντιά της. Είναι μια γραμμή αντιφατική, μεσοβέζικη, αμήχανη και ξεπερασμένη που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ταξικής δράσης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στη νέα εποχή, δεν προσφέρει τίποτα ο ακολουθητισμός των πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι αντιδραστικές απεργίες και οι “εθνικές φιέστες” δεν “ταξικοποιούνται”. Κάθε ταξικό σωματείο πρέπει να διαχωρίσει συνολικά τη θέση του! Δεν προσφέρουν καθόλου καλή υπηρεσία στο κίνημα, αντίθετα θα επωμιστούν μεγάλη ευθύνη, όσες αγωνιστικές δυνάμεις επιχειρήσουν να δώσουν αριστερό “άλλοθι” σε μια τέτοια κινητοποίηση.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να περιμένει την όποια αστική μνημονιακή κυβέρνηση, να κατεβάσει το όποιο νομοσχέδιο καρατόμησης των εργατικών δικαιωμάτων, για να μπει στα ξαφνικά απεργία τη μέρα της ψήφισης ή στο παραπέντε. Είναι μια λογική αμυντική, συμβολική, επετειακή και τελικά εντελώς κοινοβουλευτική.

Όλες οι αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις πρέπει τώρα να συσπειρωθούν στην αναγκαίαταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον αντεργατικό τους σχεδιασμό του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και της κυβέρνησης!

Καταγγέλλουμε παντού την «κοινωνική συμμαχία». Να καταρρεύσει η “εθνική μέρα δράσης”, αλλά και να μην ηγεμονεύσουν οι λογικές ακολουθητισμού στο όνομα του “ταξικού χρωματισμού” της.

Οι απεργίες μπορούν να γίνονται διαφορετικά!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα σε αυτή τη δράση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις. Για ένα κίνημα εργατικής χειραφέτησης.

Ως πότε θα βαράνε άλλοι το ταμπούρλο και εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους

Ως εδώ! Παίρνουμε τους αγώνες στα χέρια μας!

Την Τρίτη 29 Μάη καλούμε σε συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία δημ. Αγοράς, για να καταγγελθεί αποφασιστικά η Κοινωνική Συμμαχία και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν.

Την Τετάρτη 30 Μάη καλούμε σε ανεξάρτητη συσπείρωση του ταξικού εργατικού κινήματος και του μαχόμενου κόσμου των Χανίων στις 10:30 έξω από το Δημαρχείο ώστε να πραγματοποιηθούν αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην Κοινωνική Συμμαχία και την “εθνική μέρα δράσης” που προωθούν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης.

Καλούμε σε πραγματική γενική απεργία και μέρα ταξικής δράσης τον Ιούνιο (πριν το Eurogroup για την 4η αξιολόγηση) με περιεχόμενο και οργάνωση στα χέρια των ταξικών σωματείων. Είμαστε με τις απεργίες των εργαζόμενων και όχι με τις “πανεθνικές μέρες δράσης” με τους εργοδότες.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που υπογράφει το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με πάνω από 88 νέα μέτρα, διατυμπανίζει ότι βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια! Πρόκειται για μια ακόμα απάτη, που προσπαθεί ξανά να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες των ανέργων. Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν έχει επιβάλει δύο, και ταυτόχρονα να διατηρεί όλους τους νόμους που έχουν ψηφιστεί τα πάνω από 8 χρόνια βαρβαρότητας, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που πετσοκόβουν το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση και τη περίθαλψη, που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και τον υποθηκεύουν για 99 χρόνια! (ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια). Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν περνά νέα αντιλαϊκά μέτρα ενόψει της λεγόμενης «αξιολόγησης». Αυτή λοιπόν η πολιτική είναι βάρβαρη, είναι βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική και οι εργαζόμενοι οφείλουν να τηνανατρέψουν!

Εργαζόμενοι,άνεργοι,

Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να συγκροτήσουν τους αγώνες τους και να υπερασπιστούν τα ταξικά τους συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προωθούν την ταξική υποταγή στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, μέσα από τη λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» που συγκρότησαν με εργοδοτικούς και τεχνοκρατικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ και άλλοι). Το «μέτωπο» αυτό (που δεν είναι καινούριας έμπνευσης) σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Αλλά και πότε οι ξεπουλημένες και συμβιβασμένες αυτές ηγεσίες υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των εργαζομένων; Πάντα οι διακηρύξεις τους ήταν προσαρμοσμένες στις κυβερνητικές πολιτικές, στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των ξένων ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους.

Παράλληλα, η απεργία πραγματοποιείται μέσα σε μια κατάσταση όπου δίπλα στην άγρια αντεργατική επίθεση ξετυλίγονται τα αμερικανοΝΑΤΟική πολεμικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο του οξυμμένου ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας. Ούτε τα Βαλκάνια, ούτε η Κύπρος και τα ελληνοτουρκικά είναι «έξω απ΄το κάδρο». Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση τάζει «Γη και ύδωρ» στους αμερικανούς φονιάδες και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας, στα σχέδια τους και σε σοβαρούς κινδύνους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν την απεργία της 30 του Μάη, για να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα, τη δική τους ανεξάρτητη πολιτική!! Οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν επιλεκτικά τη στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για να δικαιολογήσουν το δικό τους αναχωρητισμό απ’ τα συνδικάτα, δεν είναι μια ταξική, αριστερή πολιτική. Είναι στην πραγματικότητα μια πρόταση απεργοσπασίας μια δήθεν αριστερό πρόσημο και σαν τέτοια πρέπει να απομονωθεί. Ούτε όμως η λογική, ούτε η πρακτική του ΠΑΜΕ, με τις προτάσεις νόμου στη βουλή, τις κομματικοκεντρικές συγκεντρώσεις, τις «συμβολικές ενέργειες» και την άρνηση ανάπτυξης μαζικών αγώνων αντίστασης στην επίθεση, αποτελεί έκφραση των εργατο-λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.

Στις 30 του Μάη οι εργαζόμενοι με τη μαχητική τους συμμετοχή στην απεργία να παλέψουν για:

                     Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

                     Πραγματικές συλλογικές συμβάσεις!

                     Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που επιβάλουν η ντόπια μεγαλοαστική τάξη και τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά!

                     Για τη προστασία της λαϊκής κατοικίας και την αποτροπή των κατασχέσεων!

                     Ειρήνη και φιλία των λαών, ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

Μόνο με τους μαζικούς, μαχητικούς παλλαϊκούς αγώνες, στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, μπορούν οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου –ΕΕ –ΔΝΤ.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!
Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...