Κωνσταντίνος Μητσοτάκης vs bloggers: Το σοσιαλιστικό κράτος μεριμνά για τους πολίτες και συνηθίζουν σε ένα βόλεμα. Ο Τόμσεν έχει δίκιο | Βίντεο

Date:

Σε ερωτήσεις νέων bloggers απάντησε στις 24 Απριλίου του 2013 ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Η εκδήλωση με τίτλο «Digibate: Μitsotakis Vs Bloggers. Catch him if you can!» μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα του κ. Μητσοτάκη στο Facebook.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας πολιτικός θαυμαστής του έργου της Θάτσερ και ακραιφνής νεοφιλελεύθερος.

Μιλώντας για τον Θατσερισμό, είπε ότι οι πολιτικές της παραμένουν ακόμη και προωθούνται και από τους αντιπάλους του. «Ο σοσιαλισμός μεριμνά για τους πολίτες του και τους κάνει να μην είναι παραγωγικοί, να βολεύονται» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κων. Μητσοτάκης. «Είναι πρόβλημα οι βολεμένοι» προσέθεσε. «Δεν θέλει ο κόσμος το νέο ωράριο. Γιατί να μην το θέλεις; Αν θέλει ο άνθρωπος να δουλέψει περισσότερο γιατί να μην μπορεί να δουλέψει;» αναρωτήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός. «Είναι κακό πράγμα το βόλεμα. Πρέπει να ξεβολευτούμε. Να χαλάσουμε τις συνήθειές μας» προσέθεσε. Για να καταλήξει. “Εγώ ακούγοντας τον Τόμσεν έλεγα, μα ο άνθρωπος έχει δίκιο. Διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα δε θέλουμε να κάνουμε”.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=TZ-ZhCsHf_I”]

«Οταν γυρίσαμε στη Μεταπολίτευση όλοι δήλωναν σοσιαλιστές. Θυμάμαι τον Μαύρο να δηλώνει σοσιαλιστής. Εκεί που έπαθα ήταν όταν άκουσα τον Ζίγδη να δηλώνει σοσιαλιστής», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κων. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι «ο Ομπάμα δεν είναι σοσιαλιστής, είναι φιλελεύθερος».

Ο Κων. Μητσοτάκης είπε για την τρίτη ηλικίσ: «Το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο είναι η τρίτη ηλικία. Δεν πεθαίνουμε» είπε γελώντας. Και προσέθεσε: «Γιατί να μην μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίσει να δουλεύει στα 60 του;».

«Λυπάμαι γιατί σήμερα στη Βουλή δεν γίνεται διάλογος αλλά μονόλογος. Ο καθένας λέει το δικό του και πολλές φορές στη συνέχεια ανταλλάσσουν ύβρεις», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επέρριψε τις ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε ότι συνειδητά εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων και των δανεικών ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τη ΝΔ.

Μιλώντας για την ΝΔ την περίοδο ’90-’93 είπε ότι ήταν ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα στο οποίο χωρούσαν οι πάντες και γι’αυτό δεν υπήρχε άκρα δεξιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις διαγραφές εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη.

«Μιλούσαν ελεύθερα – ο Έβερτ, ο Κανελλόπουλος, ο Δήμας – ήταν η αντιπολίτευση θεσμοθετημένη. Διαφωνούσαν και στην εξωτερική πολιτική, στο περίφημο θέμα των Σκοπίων, διαφωνούσαν και στην εσωτερική πολιτική, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να διαμορφώσουν διαφορετική πολιτική από τη φιλελεύθερη που ακολουθούσαμε. Έτσι μπορέσαμε και πορευτήκαμε και πραγματοποιήσαμε πολλά πράγματα», συνέχισε.

Αναφερόμενος δε στην πτώση της κυβέρνησής του σημείωσε πως «η ανατροπή τελικά δεν προήλθε από εσωτερική αδυναμία».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν χάσαμε καμιά ψηφοφορία παρόλο που είχαμε οριακή πλειοψηφία, κερδίσαμε όλα τα θέματα» ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση τότε του ΟΤΕ. «Την είχαμε ολοκληρώσει. Επρόκειτο να έρθει μεγάλη ιαπωνική εταιρεία. Να μπει στην Ευρώπη η Ιαπωνία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω Ελλάδος, κάτι που θα ήταν μέγα επίτευγμα και κέρδος την εποχή που πέσαμε», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ σήμερα είπε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε πως το χρέος όλων είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας και να την ξανακάνουμε ανταγωνιστική.

Επίσης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι πρέπει να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και πως από την Παιδεία, η οποία σημείωσε είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσουμε την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας. Την ίδια στιγμή όμως τάχθηκε ενάντια στη δωρεάν παιδεία. Τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η παιδεία δε σημαίνει ισοπέδωση προς τα κάτω. Δεν πρέπει οι κακοί να σταματούνε τους καλούς. Πρέπει οι καλοί να προχωρούν. Πρέπει να υπάρχει κρίσης. Όλοι πρέπει να κρίνονται. Και οι καθηγητές πρέπει να κρίνονται και τα πανεπιστήμια πρέπει να κρίνονται. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.  Ο συνδικαλισμός έβλαψε την παιδεία”.

Για την Ευρώπη είπε ότι θα προχωρήσει και το ευρώ δεν θα πέσει. «Η Ευρώπη θα κερδίσει. Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης θα κερδίσει. Η Ευρώπη δεν θα πάει πίσω», υποστήριξε και προέβλεψε πως η αυστηρή πολιτική της ΕΚΤ θα χαλαρώσει επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει λεφτά.


Broadcast live streaming video on Ustream

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...