Οι άνθρωποι του παζαριού στις Βουκολιές | Φωτός

Date:

Το παζάρι στις Βουκολιές κάθε Μεγάλη Παρασκευή εδώ και 150 χρόνια αποτελεί ένα γεγονός, μία, κατ’ ένα τρόπο λαϊκή γιορτή που συγκεντρώνει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που φτάνουν στις Βουκολιές, όχι μόνο για να κάνουν τα ψώνια των ημερών αλλά και για να συναντήσουν γνωστούς και να ευχηθούν, να φάνε νηστίσιμα και να γιορτάσουν, για να γελάσουν.

Και όπως σε κάθε λαϊκή γιορτή, αφορά όλους, από τους μικρούς σε ηλικία έως τους ηλικιωμένους, που σμίγουν όλοι και συνυπάρχουν στα πλαίσια του παζαριού.

Το στοιχείο της γιορτής αποτυπώνεται και στα παιχνίδια που πωλούνται, στα μπαλόνια, τους λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα, στο ψητό καλαμπόκι, στο μαλλί της γριάς που τρέχουν να γευτούν τα παιδιά, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Εκεί, θα βρεθούν και οι πολιτικοί, που δίνουν το παρών και με τον τρόπο αυτό ζητούν την αποτύπωση στο μυαλό του καθενός ότι και αυτοί αποτελούν τμήμα του λαού που βρίσκεται εκεί.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες που τραβήξαμε. Οι άνθρωποι του παζαριού στις Βουκολιές και αυτό τον χρόνο έδωσαν το χρώμα σε μια γιορτή που παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένει αυθεντική.

Δείτε τις φωτογραφίες του “Αγώνα της Κρήτης”:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...