Οι νέες και οι νέοι τουΣΥ.ΡΙΖ.Α Χανίων για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα

Date:

Τις μέρες της κρίσης που καταργείται κάθε τι αυτονόητο, μέχρι και η θέρμανση έχει γίνει πολυτέλεια. Ένα τραγικό γεγονός μας έφερε αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα που θέλει φοιτητές να μην έχουν την οικονομική άνεση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.Έτσι στη Λάρισα είχαμε το θάνατο 2 φοιτητών του ΤΕΙ (ενώ άλλοι τρείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση), μετά από προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι. Οι εν λόγω φοιτητές δεν είχαν καταφέρει να βάλουν πετρέλαιο, αφού σύμφωνα με το νόμο για την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης,  η τιμή του είναι απρόσιτη.

Αυτή είναι άλλη μία απόδειξη της οριακής κατάστασης στην οποία έχουν έρθει χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Προσπαθούν να μας πείσουν πωςη ανεργία και οι περικοπές είναι οι παράπλευρες απώλειες στο δρόμο για την ανάπτυξη. Καθημερινά, όμως, αποδεικνύεται πως αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ένα μέλλον που φέρνει όλους εμάς που τώρα σπουδάζουμε ή δουλεύουμε,  αντιμέτωπους με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Δε χωράει πλέον αμφιβολία ότι η πιο ακραία μορφή βίας είναι η φτώχεια, και έχουμε ήδη θρηνήσει πάρα πολλά θύματα.Απέναντι στα σχέδια τους, που μας οδηγούν στο θάνατο, εμείς οργανωνόμαστε και απαντάμε πως υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτός της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...