Οι πολιτικοί γυρολόγοι

Date:

Καταλαβαίνουν αυτοί ποιους εννοώ…

Του Α. Χαρχαλάκη

Να πούμε εξαρχής πως είναι τα πιο άθλια ανθρώπινα πλάσματα, ασχέτως των τίτλων σπουδών που μοστράρουν και τις οικογενειακές – κοινωνικές – πολιτικές περγαμηνές των ! Είναι ένα παρασιτικό πολιτικό είδος ισόκαιρο με την ηλικία του ελληνικού κράτους! Όταν κάνουν το πολιτικό τους ντεμπούτο αναγαλλιάζει το πόπολο που πάντα το καημένο του αρέσει να υπάρχουν νέα πολιτικά κόμματα, πλαισιωμένα από «σωτήρες»!! Και φυσικά πάντα την πατάει … μεγαλοπρεπώς μ’ αυτούς τους σαλτιμπάγκους! Ένας από τους λόγους που έχει πέσει σε ανυποληψία η πολιτική (ενώ είναι η ύψιστη πολιτειακή λειτουργία), είναι στη διαδρομή του χρόνου, αυτοί οι σαλτιμπάγκοι ή βολεψάκηδες! Ο δεύτερος αυτός χαρακτηρισμός τους δίνεται επειδή κοιτάνε να τη βολέψουν πολιτικά – οικονομικά – καριερίστικα, όπου βλέπουν πως υπάρχει… ψωμί.

Κολλάνε σαν βδέλλες εκεί, κρατώντας όμως «πισινή»: έτοιμοι να φύγουν αν δουν πως η επιλογή των δεν περπάτησε για διάφορους πολιτικούς λόγους… Ξέρετε αγαπητοί μου, αυτό το είδος είναι το πιο αδίστακτο, μα και το πιο επιρρεπές σε στρατηγικές επιλογές του Συστήματος! Τι εννοώ; Αν το Σύστημα κρίνει πως κάποιος πολιτ. Σχηματισμός – που δεν είναι της αρεσκείας του, για διάφορους λόγους- κι ωστόσο συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, διευκολύνουν την δημιουργία κομμάτων εκ των μη όντος, διοργανώνουν κομματίδια, που θα αποσπάσουν ποσοστά εις βάρος αυτού του δυναμικού κόμματος. Γιατί είπαμε, ο λαός ψηφοφόρος έλκεται από το… νέο, όπως τα έντομα από το έντονο φώς! Λειτουργεί επίσης το μπούχτισμα από παραδοσιακά – κυβερνητικά – κόμματα.

Έχουμε παραδείγματα για τέτοιες… αλλαγές σημαιών, πανελλαδικά μα και στην Κρήτη, ακόμη και στην πόλη μας κι ας μην πούμε ονόματα. Έχουμε επίσης αποκολλήσεις άλλων από τα κόμματα όπου το πάλαι ετάχθησαν, όχι όπως οι παραπάνω. Αλλά για να αποσώσουν αυτοτελώς εκείνα το λαό!!! Ερώτημα που αφορά όλους των και τούτους αλλά και τους προαναφερθέντες: Αφού – σαν ενήλικες και ώριμοι – έκαναν μια άλφα επιλογή πολιτική, εκ των υστέρων … διαπίστωσαν πως έκαναν λάθος; Τους τιμά άραγε αυτό; Ας απαντήσει έκαστος! Κι άλλο ερώτημα: Πόση υπόληψη και πόση εμπιστοσύνη, μπορεί να ‘χει σ’ όλους αυτούς ο λαός; Μπορεί λοιπόν να τους εμπιστεύεται έστω στο ελάχιστο, όσον αφορά το λόγο τους, και να τους ψηφίσε;

Ακόμα ένα ερώτημα: Μήπως όλα τα παραπάνω βολεύουν το Σύστημα, από την άποψη αδιαφορίας του λαού για την πολιτική, πειθαρχώντας όμως αυτός ο κόσμος στο χρέος της ψήφου; Δηλαδή ψήφου προς τα παραδοσιακά κόμματα, τα οποία είναι με παράδοση κυβερνητική ή κυβερνητικές προοπτικές! Πόσα ξέρουν αυτές οι γηραιές αλώπεκες του Συστήματος!! Σπουδασμένες στην ψυχολογία του όχλου!

Βλέπω – βλέπουμε συχνά αφίσες… ανανηψάντων, που επι σειρά ετών δημιούργησαν όνομα, θέλετε με την πολιτική τους αγωνιστικότητα, θέλετε με το ήθος τους! Και ξαφνικά, τσούπ! Διαρρηγνύουν τα πολιτικά τους ιμάτια, και δηλώνουν … αφισοειδώς πως αμάρταναν επί τόσα συναπτά έτη, που τους είχε κάνει ο λαός ινδάλματα και είδωλα!!!Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή! Αντί να κορδίζουν στις αφίσες θα ‘πρέπε να ντρέπονται τουλάχιστον, αλλά να μου πείτε, με τι συνείδηση, με τι μούτρα να ντραπούν; Αυτό είναι ανθρώπινο και πολιτικό κατάντημα ! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκπτωση από αυτή του πολιτικού γυρολόγου!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ξεπεσμός από το να πτύει κανείς εκεί που έλγυφε!!

Προσωπικά τους σιχαίνομαι!!! Εσείς;;;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...