Οργή και αγανάκτηση για την διάλυση του εμπορικού κόσμου

Date:

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης

Σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως προχώρησαν χθες οι έμποροι του Ηρακλείου κρατώντας τα βιβλιάρια ασθενείας στο χέρι απαιτώντας τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς προαπαιτήσεις και όσο διαρκεί η κρίση που έχει χτυπήσει αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων συγκεντρώθηκαν αρχικά για λίγα λεπτά έξω από την είσοδο του Ασφαλιστικού Ταμείου ενώ στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλη Κουμαντάκη ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου προκειμένου να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον διευθυντή του ΟΑΕΕ Ηρακλείου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Κουμαντάκη να μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη και την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας στον διευθυντή του ταμείου.Τόνισε επίσης ότι το ποσοστό των ανασφάλιστων εμπορών αγγίζει το 45%, ένα ποσοστό άκρως τρομακτικό και ανηχυχητικό. Εκείνος με τη σειρά του απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του προέδρου αλλά και των εμπόρων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έχουν μπροστά τους τον διευθυντή του ασφαλιστικού τους Ταμείου στο Ηράκλειο υπέβαλλαν και άλλα ερωτήματα και ανησυχίες γύρω από τον κλάδο τους. Κάποιοι εξ αυτών δεν κατάφεραν να κρύψουν την αγανάκτηση τους λέγοντας χαρακτηριστικά πως τόσα χρόνια πληρώνουμε για να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ τόνισαν πως ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πληρώνοντας όλα αυτά τα χρόνια, όμως η βαριά φορολογία, το χαράτσι και τα πρόσθετα μέτρα που υπέβαλλαν οι κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει όπως υποστηρίζουν στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων.

Απαιτούμε το αυτονόητο ήταν η έκφραση η οποία ακουγόταν πολύ συχνά μέσα στο γραφείο από τους εμπόρους. Ο διευθυντής του ΟΑΕΕ Ηρακλείου δεσμεύτηκε με τη σειρά του πως το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έρθει σε επαφή με την διοίκηση του Ταμείου προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματα των εμπόρων και να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα αυτό που όπως λένε οι ίδιοι τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...