Ο Λυράρης της… άμμου!

Date:

Με το θεσμό του Nova Beach Volley Tournament να συμπληρώνει φέτος 9 χρόνια ζωής στην Κρήτη, λογικό είναι από το 2006 οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κρήτης να έχουν «αγκαλιάσει’ το θεσμό και να πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στους αγώνες.
Φέτος το νησί εκπροσωπείται από ένα ακόμη κρητικό δίδυμο που κάνει ντεμπούτο στο τουρνουά, την ομάδα «Παστράγκουλα», όπου Παστράγκουλο είναι το εργαλείο του οργανοποιού που κόβει το ξύλο στην κατασκευή της κρητικής λύρας.
Ένα όργανο που έχει σημαδέψει τη ζωή του αθλητή από το Ηράκλειο, Μάρκου Κωνσταντάκη που αγωνίζεται στο τουρνουά με τον Χανιώτη, Γιάννη Ζαμπιάκη. «Παίζω από 16 χρονών λύρα και τραγουδάω μαζί. Είναι το δεύτερο επάγγελμά μου σήμερα» δηλώνει ο Μάρκος, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες.πηγές σε ταξιδεύει με το τραγούδι του στα μέρη της Λεβεντογέννας και μας αποκαλύπτει τη συνταγή της καλής μαντινάδας. «Είναι κάτι το αυθόρμητο. θέλει σίγουρα όμως να’ χεις λίγη δόση. κουζουλάδας, να’ χεις χτυπήσει μερικές κούπες (ρακί) και να’ σαι σίγουρα ερωτευμένος».
Κι αν το τραγούδι με τη λύρα αποτελεί τον μεγάλο έρωτα του Μάρκου, το beach volley τα δύο τελευταία χρόνια είναι το. παράνομο αίσθημα του αθλητή του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. «Ξεκίνησε από ένα πείσμα. Είχαμε πάει με κάτι φίλους σε μία παραλία στην Κρήτη να παίξουμε beach volley και μας. έδιωξαν κάτι άλλοι, επειδή λέει «είμασταν άσχετοι»! Έτσι λοιπόν ξεκίνησα προπονήσεις με το Μιχάλη (Τριανταφυλλίδη) προ μίας διετίας και όχι μόνο έγινα πολύ καλύτερος από εκείνους, αλλά πλέον μου αρέσει πάρα πολύ και θέλω να παίζω όσο περισσότερο μπορώ» τόνισε ο Λυράρης της. άμμου, που προσκαλεί όλους τους φίλους του αθλήματος στο β’ σταθμό του  15ου Nova Beach Volley Tournament στα Χανιά και συγκεκριμένα στην παραλία Αγίων Αποστόλων, στις 4-5-6 Ιουλίου.

Ηλίας Παπαϊωάννου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...