Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στα Χανιά

Date:

22 Μάρτη, 12:30 μμ στην πλατεία Αγοράς
Oι δώδεκα νεκροί στο Φαρμακονήσι, τέσσερις μητέρες με τα παιδιά τους, είναι άλλος ένας μακάβριος φόρος αίματος μετά τη Λαμπεντούζα στο βωμό της φύλαξης των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο από την FRONTEX. Το Λιμενικό και οι απάνθρωπες καταδιώξεις στο Αιγαίο οδήγησαν σε 167 νεκρούς τους τελευταίους 18 μήνες. Ο ρατσισμός των κυβερνήσεων και της ΕΕ δολοφονεί και φουσκώνει τα πανιά των νεοναζί σε όλη την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή διάλεξε τις μέρες που η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκλημα στο Φαρμακονήσι για να βγάλει τάγμα εφόδου σε παρέλαση μίσους στην Αμφιάλη βεβηλώνοντας τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Ο Μιχαλολιάκος και πέντε άλλοι βουλευτές μαζί με τους πυρηνάρχες των ταγμάτων εφόδου, τον Ρουπακιά και τη Σκορδέλλη, τους δολοφόνους και τους μαχαιροβγάλτες της Νίκαιας και του Αγίου Παντελεήμονα είναι ήδη στη φυλακή. Για να τους τσακίσουμε θα χρειαστεί να κλιμακώσουμε, να μην τους αφήσουμε να χρησιμοποιήσουν τη προεκλογική περίοδο για να βγουν στους δρόμους και να βρωμίσουν τις γειτονιές μας. Έχουν το θράσος ο Σαμαράς και οι υπουργοί του που σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις να φορτώνουν τις ευθύνες στους μετανάστες. Την ώρα που σπαταλάνε δισεκατομμύρια για περιπολίες θανάτου στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης πριονίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, κόβουν τις δαπάνες για τα νοσοκομεία, τις δημοτικές υπηρεσίες, την πρόνοια.
Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα χρειάζεται να δώσει τη μάχη για να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων και των μεταναστών από τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί. Να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Στο δικό μας χέρι είναι να απομονώσουμε τους νεοναζί και όχι του κρατικού μηχανισμού και της Αστυνομίας που τους κάνει πλάτες ξανά στις γειτονιές. ∆ιαδηλώνουμε για να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί, να σταματήσει η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους Πάλληδες.
Στις ευρωεκλογές του Μάη η « μαύρη διεθνής του φασισμού» με κορμό την Χρυσή Αυγή απειλούν να ξεπροβάλουν σαν το σιδερένιο αντίβαρο απέναντι στους αγώνες των εργαζόμενων κατά της Ευρώπης του κεφαλαίου, του ρατσισμού και του πολέμου. Να φωνάξουμε δυνατά παντού! Κάθε ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί! Παύλος Φύσσας και Σαχζάτ Λουκμάν είναι τα θύματα των ταγμάτων εφόδου. Οι νεοναζί είναι οι μπράβοι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων που θέλουν να διαλύσουν τα συνδικάτα, την ασπίδα αλληλεγγύης και αντίστασης για να σταματήσουμε τα μνημόνια της καταστροφής. Γι αυτό επιτέθηκαν στα συνδικάτα στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους ψαράδες, στη Χαλυβουργεία στο Βόλο, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑÏΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!
Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε στις 22 Μάρτη για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των μεταναστών, να επιτίθενται σε μετανάστες, Ρομά, γυναίκες, ομοφυλόφιλους, άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στη Βρετανία τα συνδικάτα μαζί με την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό» με τη στήριξη κοινοτήτων, τη στήριξη του ΑΚΕΛ που καλεί τους Κύπριους, βάζουν πλώρη να στείλουν ηχηρό μήνυμα από το Λονδίνο.
Γλασκώβη, Κάρντιφ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βαρσοβία, Βρυξέλλες, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Ν. Υόρκη, Μελβούρνη, ο κατάλογος μεγαλώνει διαρκώς. Ηδη, το ∆ημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και συνδικάτα όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ∆ΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΛΜΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο Σύλλογος Φιλοσοφικής καλούν στις 22 Μάρτη. Σε κάθε συνδικάτο, ∆ημοτικό Συμβούλιο, φοιτητικό σύλλογο, σχολείο και πανεπιστήμιο ζητάμε να υπάρχει απόφαση για συμμετοχή και κινητοποίηση στις 22 Μάρτη. Να δημιουργήσουμε ένα γιγάντιο αντιφασιστικό ποτάμι και να πλημμυρίσουμε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, τα δικά μας κάστρα αντίστασης σε μια μέρα που ο Πλανήτης θα αντηχεί: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΚΕΕΡΦΑ Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...