Περιοδία Μαρινάκη – Παπαντωνάκη στο Κέντρο Πρόληψης

Date:

Στο Κέντρο Πρόληψης περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον Νίκο Παπαντωνάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Χανίων με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν οι αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Πρόληψης σε προσωπικό ώστε να καλύπτεται πλήρως ο νομός των Χανίων, όπως και το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 3 μήνες καθώς δεν έχει γίνει ανανέωση της προγραμματικής σύμβασής τους. Όπως επεσήμανε ο Νίκος Παπαντωνάκης χωρίς προγραμματική σύμβαση -το μοναδικό θεσμικό πλαίσιο όπου τα 73 Κέντρα αντιμετωπίζονται ως ένα σύνολο δομών- σημαίνει ότι τα ΚΠ θα μετατραπούν σε 73 ξεχωριστές ΜΚΟ που δε θα χρηματοδοτούνται από το κράτος και θα βγαίνουν στη γύρα για να μαζεύουν χρήματα.  Όπως ανέφερε « εσκεμμένα δεν υπάρχει κρατικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης καθώς δε γίνεται στη μια πόλη να υπάρχει Κέντρο Πρόληψης, στην άλλη θεραπεία και στην άλλη κάτι άλλο. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και από τις δημοτικές αρχές για το γεγονός ότι ενώ είναι πάγια η λαϊκή απαίτηση για τη δημιουργία στεγνού προγράμματος στα Χανιά κάτι τέτοιο τόσα χρόνια δεν έχει προχωρήσει παρά έχει μείνει στα ευχολόγια. Για το ΚΚΕ, πρόληψη – θεραπεία – επανένταξη πρέπει να είναι ενιαία, να υπάρχει ένας δημόσιος οργανισμός που θα τα εποπτεύει και θα προχωρούν προς τα κάτω, προς την κοινωνία. Η πρόληψη και η θεραπεία είναι τα κλειδιά για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και τελικά διασφαλίζουν και την ίδια τη ζωή απέναντι στις εξαρτήσεις».

Ο Αλέκος Μαρινάκης ανέδειξε τα κοινωνικά αίτια του προβλήματος της εξάρτησης όπου η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών,τα πολιτιστικά σκουπίδια είναι το υπόβαθρο για την τραγωδία των ναρκωτικών.  Όπως ανέφερε «η εξάπλωση των εξαρτήσεων βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει τους νέους και τις οικογένειές τους. Τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν τη νεολαία μαστουρωμένη, σπρωγμένη στην απάθεια, στην αδράνεια, στην υποταγή. Αυτός, όμως, είναι ο καπιταλισμός και δε γιατρεύεται με χάπια, ούτε αντιμετωπίζεται με τη “φυγή” σε ψεύτικους παραδείσους. Ανατρέπεται από την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν από το λαό και ιδιαίτερα από τη νεολαία. .Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση κατευθύνει τον διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά κάτι το οποίο προβάλουν σαν “εκσυγχρονιστικό” όλα τα άλλα κόμματα. Η στάση κάθε κόμματος απέναντι στις εξαρτήσεις δείχνει και τι οραματίζεται για την νεολαία. Αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για κάθε λαϊκή οικογένεια. Χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ και στην μάχη των εκλογών ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη απέναντι στις εξαρτήσεις».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...