Περιοδεία ΚΚΕ στις τράπεζες

Date:

Στις τράπεζες των Χανίων περιόδευσε την Πέμπτη 24/4 κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαλεκάκη Μανώλη, Μπουρμπάκη Νίκο, Μπυράκη Γιώργο. Συγκεκριμένα συζήτησαν με τους εργαζόμενους των τραπεζών για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τονίστηκε ότι την ευθύνη έχουν η Ε.Ε και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.
Όπως αναφέρθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντάσσεται στη γενικότερη κρατική στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου από την οποία οι εργαζόμενοι δεν είχαν φυσικά κανένα όφελος, αντίθετα, οι κρατικές αυτές δαπάνες προς όφελος των τραπεζών βαραίνουν τα λαϊκά στρώματα.

Η οικονομική ουσία αυτής της διαδικασίας είναι ότι η αναπόφευκτη απαξίωση κεφαλαίου στον τραπεζικό τομέα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης μεταφέρθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Όπως τονίστηκε η στήριξη στο τραπεζικό κεφάλαιο σημαίνει νέα αντιλαϊκά μετρά και χρέη για το λαό που βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με τον κίνδυνο των κατασχέσεων.

Η πάλη του λαϊκού παράγοντα να κατευθύνεται προς την πραγματική διέξοδο, την αλλαγή τάξης στην εξουσία και το ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων και την οργάνωση της παραγωγής με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Κάλεσαν τους τραπεζοϋπάλληλους, μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους να παλέψουν γι’ αυτήν την προοπτική. Να συνδέσουν τον καθημερινό αγώνα για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες, καμιά συμμετοχή των λαϊκών αποταμιευτών στις μελλοντικές αναδιαρθρώσεις των τραπεζών, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, με τον αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και σε όλους τους κλάδους έχουν καθήκον να οργανώσουν μια λαϊκή συμμαχία με αντικαπιταλιστικό – αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, στο δρόμο της ρήξης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, στο δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Τέλος κάλεσαν στις εκλογές που έρχονται να στηριχτεί το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...