Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Καστέλι

Date:

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Καστέλι Κισάμου το Σάββατο 29 Μάρτη, με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ και τον Σοφοκλή Τσουρουνάκη, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Κισάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Κατά την περιοδεία τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι του Καστελίου. Αυτά είναι τα χρέη στις τράπεζες, τα συνεχή χαράτσια, η δρομολόγηση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και η ανεργία, αφού όσοι έμποροι αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους, μένουν άνεργοι και χωρίς καμία προστασία από το κράτος.

«Η κατάσταση αυτή διαμορφώνει αλυσιδωτά στρατιές ανέργων. Κλειστή επιχείρηση σημαίνει άνεργος υπάλληλος, άνεργος ιδιοκτήτης και η οικογένειά του σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς κανένα εισόδημα. Σημαίνει πρώην αυτοαπασχολούμενος κατεστραμμένος να χρωστάει πολλά σε πολλούς, χωρίς ασφάλιση αυτός και η οικογένειά του, με τον κίνδυνο της κατάσχεσης ή ακόμη και της φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο. Ο μικρός ΕΒΕ πριν κλείσει, ήδη χρωστάει στον ΟΑΕΕ, σε τράπεζα ή σε τράπεζες, σε προμηθευτές και πάει λέγοντας», τόνισε ο Γιώργος Νταγκουνάκης.

Ενώ ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης δήλωσε τα εξής : «Οι φιλομονοπωλιακές κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι συγκυβερνήσεις τους, δεν ήταν δυνατό να νοιαστούν για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους αγρότες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στον αφανισμό. Γι αυτό και είναι κρίσιμη η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, η ανασύνταξή του με βασική προϋπόθεση τον κοινό αγώνα εργατών, μικρομεσαίων ΕΒΕ και φτωχών αγροτών, η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...