Πλήρης η εγκατάλειψη και της υπαίθρου και της γεωργίας από τη δικομματική κυβέρνηση της χώρας όπως και από τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης

Date:

Την Δευτέρα 5 του Μάη κλιμάκιο υποψηφίων της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γιώργο Αγοραστάκη περιόδευσαν στο Καστέλι και στα χωριά  της Αν. Κισάμου.
Είχαν συναντήσεις με φορείς και κατοίκους και συνομίλησαν μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής. Το πρωί επισκέφτηκαν τα σχολεία της β’βάθμιας εκπαίδευσης και είχαν συνομιλία με τους καθηγητές, ιδιαίτερα για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των σχολείων. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας, το Ανουσάκειο Ίδρυμα, το εμπορικό κέντρο του Καστελίου και το Συνεταιρισμό Πλατάνου.

Το απόγευμα περιόδευσαν στα Ενιαχωριά και είχαν συναντήσεις με κατοίκους, φορείς και ομάδες παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών της περιοχής. Ιδιαίτερη  συνάντηση έγινε στην κατεστραμμένη Λιμνοδεξαμενή Αγ. Θεοδώρων. Ο Γιώργος Αγοραστάκης απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εδώ στις κατεστραμμένες από καθιζήσεις λιμνοδεξαμενές της περιοχής Χρυσοσκαλίτισας εκφράζεται με το πιο κραυγαλέο τρόπο η πλήρης εγκατάλειψη και της υπαίθρου και της γεωργίας από τη δικομματική κυβέρνηση της χώρας, όπως και από τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης. Εδώ που αναπτύσσονται οι πιο σύγχρονες και δυναμικές καλλιέργειες, εδώ που οι αγρότες του ΑΣΟΠ Ελαφονησίου πρωτοπορούν -και βραβεύονται μάλιστα και από την προεδρία της Δημοκρατίας-, εγκαταλείπονται μόνοι τους, δεν υποστηρίζονται, μένουν οι καλλιέργειες τους χωρίς νερό ή με ακατάλληλο νερό. Η υπόθεση με τις λιμνοδεξανές που κατασκεύασε το Υπουργείο Γεωργίας είναι σκανδαλώδης και εγκληματική. Μια πολύ μεγάλη επένδυση αχρηστεύτηκε, οι υπαίτιοι κρύβονται και καλύπτονται και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάστασή τους. Ιδιαίτερα για την λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων, που λειτουργούσε, μετά την καταστροφή της τρία χρόνια τώρα οι κάτοικοι εμπαίζονται. Η Περιφέρεια Κρήτης όχι μόνο δεν έχει προβεί σε καμιά ουσιαστική ενέργεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα αλλά και συγκαλύπτει το Υπουργείο Γεωργίας στις ευθύνες του. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μια λύση σας έχει απομείνει. Στις εκλογές να τους βάλετε όλους στην άκρη.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...