Πολύ…δυτικά των Χανίων τελικά τα χημικά της Συρίας [φωτό]

Date:

Εντύπωση προκάλεσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με το οποίο γίνεται λόγος ότι μέρος των χημικών όπλων της Συρίας θα καταστραφέι δυτικά των Χανίων σε διεθνή ύδατα. Το δημοσίευμα αναπαράγει τμηματικά μονάχα σχετικό ρεπορτάζ του BBC το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-25642463

Το βέβαιο είναι ότι – όπως είναι φανερό και από τη φωτογραφία που υπάρχει στο ρεπορτάζ του BBC – η τοποθεσία εναπόθεσης των χημικών είναι πράγματι δυτικά των Χανίων, αλλά… αρκετά δυτικά. Μάλλον, βρίσκεται πιο κοντά στην Πελοπόννησο, ίσως και στην Κέρκυρα, με βεβαιότητα πιο κοντά στα νότια παράλια της Ιταλίας και στα βόρεια παράλια της Λιβύης. Εν τέλει βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα αλλά με βεβαιότητα δυτικά των Χανίων, σχεδόν όσο δυτικά των Χανίων είναι, λ.χ., και η Ιταλία.

Με όλα αυτά που λέμε δε θέλουμε να μειώσουμε τη σημασία της είδησης και τους πιθανούς κινδύνους που πιθανόν ελλοχεύουν από μία τέτοια κίνηση, ειδικά όταν λαμβάνουμε υπόψη ότι η Μεσόγειος είναι μία κλειστή θάλασσα. Επίσης δεν αρνούμαστε ότι θα έπρεπε να είχε υπάρξει κάποια ενημέρωση προς τις ελληνικές αρχές.

Όμως, είναι άλλο οι πραγματικοί κίνδυνοι και άλλο η προσπάθεια εντυπωσιασμού μέσω μίας εύκολης κινδυνολογίας. Η «τοξική απειλή δυτικά των Χανίων» παραπλανεί σκοπίμως.

Γιατί, για να το πούμε και απλά, “δυτικά των Χανίων” βρίσκεται η Γραμβούσα, δυτικά βρίσκεται η Ιταλία, δυτικά και η Αμερική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...