Προβολή ντοκιμαντέρ για το δάσος στο Νεώριο Μόρο

Date:

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Δάσους (21 Μαρτίου) προβάλλει δωρεάν το ντοκιμαντέρ «Once Upon A Forest/ Il etait une foret», στο Νεώριο Μόρο, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 7.30 μμ.

Η προβολή πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Anemon Productions και του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και γίνεται δυνατή με τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ παραγωγής 2014 και διάρκειας 75 λεπτών είναι σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με Όσκαρ δημιουργό, Luc Jacquet. Η ταινία προσκαλεί τον θεατή σ’ έναν κόσμο που δεν έχει ξαναδεί ποτέ. Για πρώτη φορά, παρακολουθούμε ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας, ταξιδεύοντας στα βάθη της τροπικής ζούγκλας. Η συνάντησή του Luc Jacquet με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο Francis Hallé ήταν το έναυσμα για αυτή την εξαιρετική εξερεύνηση των προϊστορικών τροπικών δασών, «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας». Η ταινία παρουσιάζει έναν κόσμο τέλειας ισορροπίας όπου κάθε ζωντανό πλάσμα – από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο – έχει έναν ουσιαστικό ρόλο μέσα στο δάσος. Ο θεατής γίνεται μάρτυρας σε συγκλονιστικές, άγνωστες εικόνες απερίγραπτης ομορφιάς, ένα ταξίδι σ’ έναν παρθένο και ανέγγιχτο κόσμο, προσκαλούν το κοινό να ανακαλύψει και να θαυμάσει ένα σύμπαν με ανείπωτους θησαυρούς. Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ορόσημο για την ευαισθητοποίηση της προστασίας της φύσης και του πλανήτη, κι είναι σκηνοθετημένη από το Luc Jacquet, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, «March of the Penguins».

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...