Πρωτοφανής δεν ήταν η κακοκαιρία, αλλά η συχνότητα των βροχοπτώσεων – Η μόνη μας ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο

Date:

Πολλοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη μοναδικότητα του καιρικού φαινομένου των προηγούμενων ημερών στα Χανιά. Όμως, όπως έχουν αναφέρει και καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου, το φαινόμενο αν και σπάνιο, οπωσδήποτε δεν ήταν μοναδικό. Έχουν υπάρξει στα Χανιά και άλλες πολύ ισχυρές κακοκαιρίες, και κάθε φορά αφήνουν πίσω τους τεράστιες καταστροφές.

Φοβόμαστε, ότι ιδιαίτερα σήμερα με τη συζήτηση περί κλιματικής αλλαγής να βρίσκεται στο επίκεντρο, πολιτικοί και αρχές του τόπου θα το χρησιμοποιήσουν ως εύκολο άλλοθι για να δώσουν έμφαση στο ότι επρόκειτο για θεομηνία για την οποία λίγα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι.

Όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ευθύνες και για τις κακοτεχνίες, και για την έλλειψη συντήρησης, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ιστορικά μνημεία του τόπου που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, όπως η Γέφυρα του Κερίτη.

Αν υπάρχει μία ιδιαιτερότητα άξιας αναφοράς που διαχωρίζει τον φετινό χειμένο από παλαιότερους, δεν είναι τόσο η ένταση των φαινομένων όσο η συχνότητά τους.

Αυτό το χειμώνα στα Χανιά δε σταμάτησε να βρέχει, άλλοτε μικρότερη και άλλοτε με μεγαλύτερη ένταση.

Και βεβαίως, οι διαρκείς βροχοπτώσεις, όταν μάλιστα οι υποδομές δε βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, λειτουργεί συσσωρευτικά.

Ήρθε και η Ωκεανίςκαι τα σάρωσε όλα.

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται, γιατί φοβούμαστε, ότι όταν θα στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας αλλού, οι πολιτικοί που έσπευσαν στα Χανιά για να επιθεωρήσουν ως “μεγάλοι τιμονιέρηδες”, θα τα ξεχάσουν όλα.

Το λέμε αυτό γιατί το έχουμε ξαναζήσει και μάλιστα πρόσφατα με τον Προμαχώνα του Αγίου Δημητρίου αλλά και με τους Ιταλικούς Στρατώνες που ακόμη τίποτα δεν έχει γίνει. Και τότε, αν θυμάστε, είχαν δοθεί πολλές υποσχέσεις για άμεση έναρξη εργασιών.

Ειδικά με τον Προμαχώνα του Αγίου Δημητρίου, δύο χρόνια πέρασαν και τώρα, αφού δεν έγιναν οι εργασίες που έπρεπε ξανακατάρρευσε!

Η μόνη μας ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, και αυτό αποτελεί μία δικλείδα ασφαλείας, ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει.

Και ας ελπίσουμε ότι αυτά που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν αυτή τη φορά σωστά.

Οι ζημιές είναι τεράστιες και η καλοκαιρινή περίοδος είναι κοντά. Και, όπως και να το κάνουμε, τα Χανιά, εξαρτώνται από τον τουρισμό. Και ήδη στα διεθνή μέσα οι εικόνες που κυριαρχούν είναι αυτές της καταστροφής.

Η εικόνα αυτή πρέπει να αντιστραφεί για να μην ακολουθήσει και μια οικονομική καταστροφή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...