Σπιτικές προτάσεις: Θαλασσινά

Date:

Γαύρος
Τον καθαρίζουμε τραβώ απ’ το κεφάλι το κόκκαλο προς τα κάτω. Τον ξεπλένουμε ελαφρώς και στραγγίζουμε. Μετά βάζουμε σ’ ένα πιάτο σκόρδο και ένα ματσάκι μαϊντανό. Αραδιάζουμε γαύρο ανοικτό με κοιλιά προς τα πάνω αλάτι μαϊντανό, σκόρδο σε σειρές και αφού τελειώσουμε σκεπάζουμε μόνο με ξύδι λευκό και στο ψυγείο.
Εναλλακτικά βάζουμε και λίγο  καρότο σε φέτες μια καυτερή πιπεριά και λίγο λάδι από πάνω.

Γαύρος με φρέσκο κρεμμυδάκι
Για ενάμιση κιλό γαύρο, δύο ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ένα κρεμμύδι μεγάλο ξερό, ρίγανη, αλάτι, καυτερή πιπεριά και μαύρο πιπέρι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όλα τα υλικά συγχρόνως αραδιάζουμε τον γαύρο από πάνω και μόλις βράσει λίγο ο γαύρος ρίχνουμε δύο λεμόνια και το σκεπάζουμε για να βράσει και να μείνει με το λάδι σε χαμηλή φωτιά.

Τρίγωνα με τόνο
2 κουτιά τόνο 160 γραμμ. λιωμένο 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα μαϊντανό ψιλοκομμένο, άνηθο, αλάτι , πιπέρι φύλλο κρούστας.
Μαραίνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον τόνο το πιπέρι και τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύομε να πάρουν δύο βράσεις. Μετά κόβομε λωρίδες το φύλλο και το λαδώνομε (πλάτος περίπου 4 δάκτυλα). Ρίχνουμε στην αρχή της λωρίδας λίγο από τη γέμιση και τυλίγομε σε τρίγωνα. Κατόπιν τα τηγανίζομε σε σιγανή φωτιά να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...