Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Μηλόπιτα:

Για τη ζύμη: Δύο φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι, τρία τέταρτα φλιτζανιού βιτάμ, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη ένας κρόκος αυγού, μια κουταλιά κονιάκ, ένα κουταλάκι μπέικη, ένα κιλό μήλα. Μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μια κουταλιά κανέλλα, μια  κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ένα ασπράδι αυγού. Κοσκινίζω το αλεύρι και ανακατεύω με την ζάχαρη και το μπέικη, προσθέτω βιτάμ, τον  κρόκο και το κονιάκ και ζυμώνω να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την ανοίγω σε χοντρό φύλλο και την στρώνω σε βουτυρωμένο ταψί προσέχοντας να καλύψει και  τα πλάγια του ταψιού. Την τρυπάω με πιρούνι σε διάφορα μέρη για να μην φουσκώσει και την βάζω σε μέτριο φούρνο.

Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω χοντρές φέτες. Τα ανακατεύω με την ζάχαρη, κανέλλα και το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα. Βγάζω το ταψάκι και στρώνω επάνω στη ζύμη τα μήλα.

Λιώνω το βούτυρο και ραντίζω την επιφάνεια. Βάζω σε μέτριο φούρνο να ψηθεί τριάντα λεπτά ακόμα.

Γλυκό Τασίας:

Υλικά: 850 γραμμ. γιαούρτι, στραγγιστό, μισό κιλό φράουλα ή άλλο φρούτο, 200 γραμμ. ζελέ φράουλα ή άλλο φρούτο, 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 ποτήρι κονιάκ, 4 ποτήρια νερό.

Εκτέλεση: Κτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μπλέντερ, βράζομε 2 ποτήρια νερό για να διαλύσομε ζελέ και τα άλλα 2 για να κρυώσει.

Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες σε κομμένα κομμάτια. Τα βάζομε στο πυρέξ μετά ψυγείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...