Συλλαλητήριο για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου

Date:

Στους δρόμους κατέβηκαν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολυμβαρίου, οι καθηγητές και οι γονείς τους πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού, διεκδικώντας την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 890.000 Ευρώ το οποίο κρίνεται απαραίτητο καθώς το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και κάθε χειμώνα όταν βρέχει οι αίθουσες μπάζουν νερά.

Το σχετικό πρόγραμμα σχολικής στέγης όμως του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατ. Ευρώ έχει υπερκαλυφθεί από αιτήσεις σχολείων κυρίως από Ηράκλειο και Ρέθυμνο και έτσι η μελέτη του σχολείου του Κολυμβαρίου –αν και είναι το μοναδικό έργο από το νομό Χανίων- κινδυνεύει να μην ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές και οι κάτοικοι του Κολυμβαρίου -οι οποίοι χρηματοδότησαν με εράνους ένα μεγάλο μέρος της μελέτης για την αποκατάσταση του σχολείου- ζήτησαν την ενεργή στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλακωνάκης -ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο στο Κολυμβάρι- δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθούν επιπλέον κονδύλια και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου.

Βαρδής Καλογεράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...