Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ

Date:

Με στόχο την ακτοπλοϊκή εμπορική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις Κρητικές εξαγωγές στις χώρες της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης. Στη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, του Προέδρου του ΟΛΗ Γιάννη Μπρά, του αντιπροέδρου του Επιμελητήριου Ηρακλείου Θωμά Φορτετσανάκη, εξαγωγέων και συμβούλων επιχειρήσεων συζητήθηκαν οι προοπτικές που διαγράφονται προκειμένου να υπάρξει η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή διασύνδεση. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι κάθε κίνηση-ενέργεια που γίνεται για την εξωστρέφεια της Κρήτης που ενισχύουν την οικονομία του τόπου και τις εξαγωγές είναι ωφέλιμη.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ναυτιλιακή εταιρεία που εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο, Κύπρος, Ισραήλ, γεγονός που αυξάνει ωστόσο το κόστος των Κρητικών εξαγωγών για το Ισραήλ και τις χώρες της Μ. Ανατολής ευρύτερα.

«Στόχος της συνάντησης με τους φορείς, τα Επιμελητήρια, τους εξαγωγείς, είναι η εμπορική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και το Ισραήλ. Θα γίνουν αντίστοιχες επαφές με τα Επιμελητήρια Κύπρου, Ισραήλ αλλά και τους επιχειρηματίες, για να δούμε πως θα έχουμε ένα μικρότερο κόστος στη διακίνηση των προϊόντων μας, ώστε να  γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...