Τον συνέλαβαν επειδή ήθελε να βοηθήσει Σύριο να φύγει από τη χώρα

Date:

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι συλλήψεις για υποθέσεις μεταναστών που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Πολλές φορές συλλαμβάνονται και Έλληνες που διευκολύνουν τους μετανάστες να φύγουν χορηγώντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πλαστά έγγραφα αν και είναι άγνωστο αν αυτό γίνεται με αμοιβή ή χωρίς. Τελευταία περίπτωση αυτή που εξελίχθηκε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, προχθές (30.07.2014) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 45χρονος ημεδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμο 35χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθη και ο 35χρονος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ο 45χρονος, αφού πραγματοποίησε τον έλεγχο εισιτηρίων με γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο του ίδιου, παρέλαβε την κάρτα επιβίβασης για Βρυξέλλες Βελγίου και στη συνέχεια παρέδωσε αυτή (κάρτα επιβίβασης) στον 35χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα, για να ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη πτήση, χωρίς να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με τα στοιχεία του 45χρονου.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 45χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...