Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής για την επιστράτευση

Date:

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Η τρικομματική κυβέρνηση έχει κάνει τις επιστρατεύσεις καραμέλα. Από τους υπαλλήλους στο μετρό στους ναυτεργάτες και τώρα στους εκπαιδευτικούς και μ’ αυτό το τροπάρι θα συνεχίσουν γιατί αυτό που θέλουν να καταφέρουν είναι οι εργάτες του μέλλοντος που θέλουν να δημιουργήσουν, τα ομιλούντα εργαλεία δηλαδή να μην έχουν που την κεφαλή κλίνει. Απομονωμένοι από τους άλλους εργάτες να δέχονται αδιαμαρτύρητα τα χούγια κάθε εργοδότη.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, έχουν απέναντί τους τη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης–ΕΕ που τσακίζει συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους. Είναι η πολιτική που γεννά αναρίθμητες αυτοκτονίες, εργατικά ατυχήματα, άστεγους, εξαθλίωση, μα μόνο σε εμάς. Στο λαό. Και για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται σύγκρουση.

Αγώνας και σύγκρουση απαιτείται, με την κυρίαρχη πολιτική, την εξουσία των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, της Τρόικα και της ΕΕ, σύνδεση της καθημερινής πάλης με την προοπτική μιας άλλης ανάπτυξης σε όφελος του λαού και όχι των εκμεταλλευτών του. Μέσα από αυτό θα παλέψουμε για ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ένα σχολείο που θα δίνει μόρφωση σε όλα τα παιδιά και που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.

Τέτοιες προϋποθέσεις βρίσκονται στον κοινό αγώνα, όχι μόνο πάνω σε ένα αίτημα πάλης (π.χ. ενάντια στην αύξηση του ωραρίου εργασίας), αλλά στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, κόντρα σε κάθε πολυνομοσχέδιο, για  το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δημόσια και δωρεάν υγεία. Για το δικαίωμα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία, στην ανάπαυση.

Στη βάση αυτή βλέπουμε την αποτελεσματικότητα και την κλιμάκωση των αγώνων δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία.

Το σωματείο μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στο πλάι των εκπαιδευτικών κόντρα στις επιστρατεύσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...