«Τρεις Δημιουργοί για τον Καβάφη» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Date:

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων παρουσιάζει μια Μουσική Αφήγηση με υλικό τον Ποιητικό Λόγο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, δημιουργία των Κώστα Γανωτή, Χρήστου Στέργιογλου και Μάριου Σπηλιόπουλου. Με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννηση του Καβάφη συναντήθηκαν προ μηνών οι 3 αυτοί δημιουργοί. Από την συνάντηση αυτή προέκυψε ένα μικρό μουσικό γεγονός που αποφάσισαν ότι υπάρχει λόγος να τo μοιραστούν και με άλλους.

Ο Χρήστος Στέργιογλου δασκάλεψε τον Κώστα Γανωτή στον «λόγο» του ποιητή και τον έστησε στον «χώρο» του Μάριου Σπηλιόπουλου και έτσι μετά από 15 χρόνια δουλειάς του Κώστα Γανωτή πάνω στα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, η μουσική αφήγηση προτείνεται στο κοινό.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάσθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου, στην Μαγνησία και θα ταξιδέψει σε πολλά σημεία της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατόπιν θα παρουσιασθεί σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα σ’ αυτά που έχουν έδρες Ελληνικών Σπουδών.

Τα ποιήματα που παρουσιάζονται στην μουσική αυτή αφήγηση είναι:
Θέατρον της Σιδώνος (400 μ.χ), Όταν διεγείρονται , Για να ‘ρθουν, Θάλασσα του πρωιού, Τρώες, Τείχη, Όσο μπορείς, Επήγα, Μέρες του 1903, Ένας γέρος , Κεριά , Μονοτονία, Η Πόλις, Ιθάκη, Μέσα στα καπηλειά, Επέστρεφε, Θερμοπύλες, Τελειωμένα , Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον.

Η Παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και έχει ως κύριο χορηγό τον ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα παρουσιασθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21.00, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...